Zašto odabrati Mobilnu sestru za kućnu negu pacijenta?

08.05.2023
Zašto odabrati Mobilnu sestru za kućnu negu pacijenta?

 

 

Mobilna sestra, Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu, već sedam godina zavređuje poverenje mnogih pacijenata i njihovih porodica na teritoriji grada Beograda. Kada je u pitanju izbor osobe koja će voditi brigu o kućnoj nezi pacijenta, bilo da je on nepokretan, star, bolestan ili samo trenutno ima posebne zdravstvene potrebe, Mobilna sestra je tu da pomogne svojim dugogodišnjim iskustvom, stručnošću, toplom rečju i individualno prilagođenim pristupom svakom pacijentu.

 

Pomoć pri održavanju lične higijene u kućnim uslovima

 

Teško pokretni i nepokretni pacijenti imaju posebne zahteve kada je u pitanju svakodnevno održavanje higijene i negovanje opšteg zdravstvenog stanja. Neadekvatno smešten pacijent, kod koga higijena nije na dovoljno visokom nivou, lako ulazi u rizik od dodatnih zdravstvenih pogoršanja: pojave urinarnih infekcija, dermatoloških problema, otvaranja dekubitnih rana i daljeg urušavanja zdravlja.

Za one porodice kojima smeštanje starijeg člana porodice u dom za stare nije opcija, a gde pacijent ima problem sa inkontinencijom i postoji potreba za korišćenjem pelena za odrasle, Mobilna sestra je tu da pomogne pri održavanju higijene pacijenta i oslobodi vreme članovima porodice za druge obaveze.

Neke od usluga koje nudi Mobilna sestra obuhvataju svakodnevnu toaletu (zamenu pelena za odrasle uz održavanje higijene genitalnog dela i korišćenje pomoćnih sredstava za negu kože) i kupanje pacijenta (u krevetu ili u kupatilu, u zavisnosti od mogućnosti pacijenta) sa ili bez pranja kose, sa sređivanjem noktiju do nivoa grickalice i uređivanjem brade za muškarce.

 

Terapija putem infuzije i injekcije kod kuće

 

Davanje infuzija i injekcija po nalogu lekara jedna je od najtraženijih usluga Mobilne sestre. Pacijenti često žele da prepisanu terapiju prime bez svakodnevnih odlazaka do nadležne zdravstvene institucije, a Mobilna sestra to omogućava uslužnim davanjem terapije putem injekcije i infuzije na kućnoj adresi pacijenta.

Bilo da su u pitanju vitaminske infuzije za jačanje imuniteta i opšteg zdravstvenog stanja, infuzije za rehidrataciju, rastvori sa prepisanim lekovima i drugom terapijom, injekcije hormona, antibiotika, injekcije protiv bolova ili bilo koja druga registrovana terapija, Mobilna sestra dolazi na adresu gde administrira terapiju, štedeći pacijentu napor i vreme.

 

Nega urinarnog katetera u kućnim uslovima

 

Nošenje urinarnog katetera u kućnim uslovima predstavlja deo svakodnevnice za pojedine pacijente, dok se drugi sa time susreću samo prilikom boravka u bolnici i neko vreme nakon otpusta iz bolnice. Mobilna sestra je tu da pomogne kada je potrebna zamena urinarnog katetera, održavanje higijene katetera i uklanjanje katetera.

 

Nega stome kod kuće

 

Pacijenti kod kojih je nedavno izvedena stoma (ileostoma, kolostoma, urostoma) često bivaju otpušteni iz bolnice uz lošu ili nekompletnu obuku o nezi sopstvene stome. Tako se sveži korisnici stome često nađu u nezavidnoj situaciji da, tokom prvih nedelja nakon otpusta iz bolnice, uz oporavak od operacije, ne mogu adekvatno da neguju svoju stomu.

Mobilna sesta je tu da na kućnoj adresi pruži neophodne usluge zamene kese stome i zamene diska stome, kao i nege stome sa komplikacijama, do onog momenta u kojem će se pacijenti osećati komotno da sami brinu o stomi. Tu smo i za savete u vezi ishrane stomičara, kao i lakšeg prilagođavanja životnog stila novonastaloj situaciji.

 

Za kompletnu kućnu negu – oslonite se na Mobilnu sestru!

 

Osim navedenih usluga, Mobilna sestra je tu da pomogne i oko previjanja rana, tretmana i lečenja rana od ležanja (dekubitusa), davanja klizme u slučajevima hronične opstipacije ili pripreme za lekarske intervencije, kao i za niz drugih negovateljskih i medicinsko-tehničkih usluga.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem brojeva telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. Stojimo vam na raspolaganju!

 

Vaša Mobilna sestra