Zašto je infuzija tako blagotvorna za organizam?

16.07.2020
Zašto je infuzija tako blagotvorna za organizam?


Infuzija predstavlja ravnomerno i kontrolisano unošenje nedostajućih hranljivih materija (tečnosti, vitamina, minerala, elektrolita) u obliku rastvora direktno u krvotok pacijenta. Infuzije neretko sadrže i lekove koji pomažu izlečenje mnogih teških zdravstvenih stanja, a mogu služiti i za podizanje imuniteta i osnaživanje organizma.


Infuziona terapija je jedan od uobičajenih elemenata lečenja i zdravstvene zaštite modernog doba. Davanje infuzije postaje sve češće prepisano prilikom velikih padova imuniteta, ali i kod težih zdravstvenih problema, hroničnih bolesti i jakih bolova. Kroz infuzioni rastvor se mogu nadoknaditi nedostajući vitamini i minerali, ali i primiti terapija prepisana od strane lekara.


Zašto je infuzija tako blagotvorna za organizam?


Pre svega, putem infuzije se organizam čoveka okrepljuje i nadoknađuje nedostajuću tečnost. Lekovi administrirani putem infuzije direktno u krvotok pacijenta deluju brže nego lekovi uzeti oralno kojima je potrebno izvesno vreme za početak delovanja. Zato često možemo čuti da pacijenti osećaju skoro trenutno olakšanje i umirenje tegoba nakon primljene infuzije.


Još jedna prednost infuzije u odnosu na lekove koji se uzimaju oralno jeste odustvo negativnog dejstva na želudac i srodne organe. Zbog intravenoznog administriranja infuzije ne dolazi do iritacije i bolova u stomaku koji su česta nuspojava mnogih oralnih lekova. Infuzijom se prepisani lekovi ili vitamini primaju na takav način da se boljitak kod pacijenta oseća gotovo odmah, jer se ne čeka da oni prođu kroz digestivni sistem.


Zašto se ljudi sve više odlučuju da prime infuziju kod kuće?


Primanje infuzije kod kuće štedi vreme i energiju svakom pacijentu koji iz bilo kojeg razloga neće ili ne može da samostalno napusti svoj dom, ode do nadležne zdravstvene ustanove i sačeka red da bi primio neophodnu terapiju. Organizovanje primanja infuzije kod kuće je posebno pogodno za starije osobe koje imaju problema sa kretanjem, jake bolove ili hronična oboljenja.


Davanje infuzije kod kuće je jedna od najtraženijih usluga Ambulante za kućnu zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra’’. Terapiju infuzijom prema nalogu lekara administrira stručna medicinska sestra koja po pozivu dolazi na adresu pacijenta. Bilo da je u pitanju vitaminska infuzija ili infuzije pomešane sa analgeticima/lekovima, na taj način se obezbeđuje primanje infuzione terapije bez dodatnog stresa i naprezanja za pacijenta.


Kako primiti infuziju kod kuće?


Uz usluge Ambulante za kućnu zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra’’, primiti infuziju u kućnim uslovima nikada nije bilo lakše! Potrebno je samo da pozovete jedan od naših telefona ( 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 ) i pripremite informacije o zdravstvenom stanju pacijenta, lokaciji, kao i infuzionoj terapiji koju pacijent treba da primi. Kućno davanje infuzije možete zakazati danas za danas ili za naredne dane, prema rasporedu koji je preporučio lekar.


Mobilna sestra je privatna medicinska sestra koja vrši uslužno davanje infuzija i injekcija, kao i niz drugih medicinsko-tehničkih usluga u udobnosti Vašeg doma. Neophodne usluge možete zakazati radnim danom ili vikendom, onda kada to Vama najviše odgovara.


Cena davanja infuzije kod kuće?


Sve informacije o aktuelnom cenovniku Mobilne sestre za određenu uslugu u Vašem delu Beograda možete dobiti putem naših telefona 060 32 64 666 i 011 71 15 269. Takođe nam se možete obratiti putem zvaničnog mejla ili preko inboksa naših društvenih mreža. Tokom aktuelne pandemije (ali i inače) koristimo sve preporučene mere zaštite kako bismo osigurali Vašu i našu bezbednost i zdravlje.


Uvek dostupna i blizu kada su Vam sestrinske usluge najpotrebnije,


vaša Mobilna sestra