Uslužno davanje terapije kod kuće

03.11.2023
Uslužno davanje terapije kod kuće

 

Vremena kada ste morali da svaki dan odlazite u zdravstvenu ustanovu da primite prepisanu terapiju su ostala u prošlosti. Stresiranje, čekanje redova, uzimanje nepotrebnih slobodnih dana i neljubaznost medicinskog osoblja koje nema vremena da vam se posveti su nešto što više ne morate da trpite. Uz usluge Mobilne sestre, profesionalne medicinske sestre po pozivu, samo jednim pozivom možete zakazati potrebnu medicinsko-tehničku uslugu u onom terminu koji vama najviše odgovara, na vašoj adresi.

 

Koje vrste terapije po nalogu lekara se mogu primiti kod kuće?

 

U vašoj kući ili stanu možete primiti sledeće terapije, prema nalogu lekara:

  • injekcije lekova protiv bolova
  • hormonske injekcije (najčešće za održavanje trudnoće, procese vantelesne oplodnje i stanja hormonskog disbalansa)
  • injekcije kortikosteroida
  • injekcije antibiotika
  • određene imunoterapije
  • vitaminske infuzije
  • infuzije za rehidrataciju (nadoknadu tečnosti) sa vitaminima, mineralima, elelektrolitima…
  • booster infuzije za jačanje imuniteta
  • infuzije sa određenim lekovima

…i mnoge druge terapije odobrene od strane vašeg lekara, za čiju administraciju je potrebna stručna medicinska sestra ili tehničar.

 

Da li Mobilna sestra može da administrira i oralnu terapiju kod kuće?

 

Ukoliko kod kuće imate pacijenta sa demencijom, nepokretnošću ili drugom poteškoćom koja ih ometa u redovnom uzimanju oralne terapije, Mobilna sestra može pomoći dolaskom na adresu u zakazanom terminu, administriranjem i kontrolom prepisane oralne terapije.

 

Kako se zakazuje davanje terapije kod kuće?

 

Kućno davanje injekcione, infuzione ili oralne terapije prema nalogu lekara možete zakazati brzo i lako. Pozovite Mobilnu sestru putem brojeva telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 i raspitajte se za prvi slobodan ili konkretan željeni termin koji vam je potreban. Molimo vas da pre poziva spremite osnovne informacije o pacijentu, lokaciji pacijenta i prepisanoj terapiji, kako bismo što efikasnije i uspešnije mogli da vam izađemo u susret.

Nakon što zakažete termin koji vam odgovara, vaše je samo da sačekate Mobilnu medicinsku sestru na datoj adresi, u vremenskom intervalu koji vam je dodeljen. Mobilna sestra ima dugogodišnje iskustvo u davanju terapije, laku ruku, individualno prilagođen pristup svakom pacijentu i tu je da vam objasni medicinsko-tehničku proceduru i odgovori na sva vaša pitanja.

 

Koje još medicinsko-tehničke usluge pruža Mobilna sestra?

 

U širokom dijapazonu sestrinskih usluga koje pruža Mobilna sestra u kućnim uslovima, pored davanja injekcija i infuzija, najviše se izdvajaju: pomoć pri održavanju higijene teško pokretnih ili nepokretnih pacijenata na dnevnom nivou, previjanje, nega i saniranje svih vrsta rana, dekubitusa, opekotina i oderotina, davanje klizme kod dugoročne opstipacije ili pred lekarske intervencije i preglede, kompletna nega urinarnog katetera, nega stome, zamena kese stome i diska stome (kolostome, ileostome i urostome), ali i mnoge druge medicinsko-tehničke i negovateljske usluge.

 

Šta ako vam je potrebno davanje infuzije ili injekcije vikendom?

 

Ukoliko primanje vaše terapije treba da se odigra tokom vikenda, nemate šta da brinete! Mobilna sestra radi svim danima u nedelji i ne naplaćuje dodatno izlazak na teren vikendom. Za više informacije slobodno pozovite 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 bilo kojim danom između 08h i 20h i zakažite željeni termin za davanje terapije kod kuće ili bilo koju drugu našu uslugu. Stojimo vam na raspolaganju!

 

Uvek tu za vas,

Vaša Mobilna sestra