Uslužno davanje injekcija kod kuće

17.03.2023
Uslužno davanje injekcija kod kuće

 

Svako od nas se bar jednom u životu susreo sa zdravstvenim stanjem u kojem je nadležni lekar preporučio davanje injekcija kao najefikasniji način za tretiranje određenog zdravstvenog problema. Širom sveta se na dnevnom nivou aplikuju milioni injekcija, što nije nimalo čudno obzirom na to da lekovi aplikovani putem injekcija imaju brži i jači efekat na ljudski organizam od terapije koja se uzima oralno.

Davanje terapije putem injekcije (ili infuzije) prepisuje lekar upoznat sa zdravstvenim stanjem i istorijom pacijenta, a aplikaciju samog leka vrši stručna medicinska sestra ili tehničar. Samo davanje injekcije traje veoma kratko, osim ako nije prepisano sporo davanje injekcije koje ponekad srećemo kod intravenoznih injekcija.

 

Primanje injekcija kod kuće

 

Uz usluge Mobilne sestre, medicinske sestre po pozivu, sve prepisane injekcije pogodne za davanje u kućnim uslovima možete primiti u udobnosti sopstvenog doma. Injekcije koje se mogu primati u kućnim uslovima obuhvataju širok dijapazon injekcija protiv bolova i upala, hormonske terapije, antibiotika, kortikosteriodia, imunoterapije itd.

Glavna prednost davanja injekcija u kućnim uslovima jeste brzo delovanje leka koji ulazi direktno u organizam pacijenta, tako da se njegov efekat oseti u najkraćem roku, što je posebno značajno kod tetiranja bolnih stanja.

Naročito je pogodan dolazak medicinske sestre na kućnu adresu u slučaju kočenja, migrena i drugih bolnih stanja u kojima je pacijentu otežan odlazak u zdravstvenu ustanovu. Isto važi i za trudnice kojima je preporučeno strogo mirovanje, a u isto vreme neophodno davanje progesterona, fraksiparina, hormonske ili druge terapije koja se daje putem injekcija. Takođe je pogodno za sve pacijente koji prolaze kroz postoperativni period i imaju otežano kretanje.

 

Medicinska sestra na kućnoj adresi

 

Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra’’ specijalizovana je za uslužno davanje terapije u kućnim uslovima pacijenta na teritoriji Beograda. U najkraćem roku od vašeg poziva ili u terminu po želji, stručna medicinska sestra dolazi na adresu pacijenta i pruža sve potrebne medicinsko-tehničke i negovateljske zdravstvene usluge.

Prednosti korišćenja usluga Mobilne sestre kada je u pitanju uslužno davanje infuzija i injekcija u kućnim uslovima jeste ušteda vremena i napora od strane pacijenta, kao i očuvanje udobnosti i privatnosti prilikom primanja terapije.

Posebno prilagođen pristup, profesionalizam, dugogodišnje iskustvo i zavidna brzina reakcije na poziv su odlike rada Mobilne sestre. Dostupnost Mobilne sestre svakog dana u nedelji omogućava pacijentu da izbegne odlazak i čekanje u zdravstvenim ustanovama i ne prekida započetu terapiju tokom vikenda.

 

Zakazivanje davanja injekcije kod kuće

 

Za zakazivanje uslužnog davanja injekcije ili infuzije po nalogu lekara, Mobilnu sestru možete kontaktirati putem brojeva telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. U kratkom roku od vašeg poziva ili onom terminu koji vam je potreban, Mobilna sestra izlazi na teren i dolazi na vašu adresu radi pružanja potrebne zdravstvene usluge.

Osim davanja injekcija i infuzija, u širokom dijapazonu usluga zdravstvene nege koje pruža Mobilna sestra, nalaze se i pružanje pomoći pri održavanju higijene ležećih bolesnika, davanje klizme, previjanje rana i postoperativna nega, nega i lečenje rana od ležanja, pomoć porodiljama kod mastitisa i rana od epiziotomije i carskog reza, kao i mnoge druge negovateljske usluge.

Za više informacije i zakazivanje stojimo vam na raspolaganju svakog dana u nedelji između 08h i 20h. Uvek tu kada vam je najpotrebnije,

vaša Mobilna sestra