Usluge medicinske sestre u Vašem domu

17.06.2021
Usluge medicinske sestre u Vašem domu


Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra’’ ovog juna ulazi u svoju sedmu godinu uspešnog poslovanja. Naša specijalnost je pružanje svih usluga medicinske sestre i negovateljice u kućnim uslovima na teritoriji Beograda. Ono što nas čini drugačijim od drugih zdravstvenih ustanova je dostupnost, mobilnost, brzina reakcije, topao, ljudski pristup i visok kvalitet pružene medicinsko-tehničke usluge.


Zašto se ljudi u današnje vreme sve više odlučuju za usluge medicinske sestre u kući?


Adekvatna zdravstvena nega ljudima je neophodna u svakom životnom dobu, a najviše u starosti kada nastupaju otežana zdravstvena stanja i smanjena pokretljivost pacijenata. Mobilna sestre je koncipirala svoje usluge u okviru integrisanog zdravstvenog servisa napravljenog tako da pacijent ne mora napuštati svoj dom da bi dobio usluge medicinske sestre koje su mu neophodne.

Mobilna sestra u zakazanom terminu odlazi do kuće ili stana pacijenta, gde pruža prepisane medicinsko-tehničke usluge prema nalogu lekara. Na ovaj način pacijenti štede vreme i energiju koja je inače neophodna za odlazak do zdravstvene institucije radi primanja terapije ili drugih medicinskih usluga, izbegavajući čekanje redova i nepotreban stres. Istovremeno pacijenti ne moraju napuštati komfor sopstvenog doma, što je posebno pogodno za stara lica, pacijente u postoperativnom stadijumu, pacijente koji pate od velikih bolova, ali i nepokretne pacijente.


Koje usluge medicinske sestre se mogu dobiti u kući?


Neke od najčešćih usluga medicinske sestre u kućnim uslovima su:

·        Davanje terapije po nalogu lekara. Terapija po nalogu lekara može biti prepisana u obliku infuzije ili injekcije za čiju aplikaciju je neophodno stručno medicinsko osoblje. Prema nalogu lekara medicinska sestra aplikuje injekciju ili priključuje infuziju sa prepisanom terapijom. Veoma brzo nakon davanja terapije putem injekcije ili infuzije pacijent oseti olakšanje (posebno ako su bili u pitanju veliki bolovi) i ubrzava se njegov put ka ozdravljenju.

·        Previjanje i nega rana. Bilo da su u pitanju opekotine, poderotine, postoperativne rane ili dekubitne rane, Mobilna sestra je stručnjak u ovoj oblasti nege i medicine. Uz korišćenje najsavremenijih pomoćnih sredstava i obloga za brže zarastanje rana, Mobilna sestra je tu da pruži adekvatnu negu i tretman svih vrsta rana.

·        Davanje klizme kod kuće. Davanje klizme ili klistiranje je posebna medicinska procedura koja se mahom prepisuje kao pomoć pri rešavanju dugotrajne opstipacije, ali i u drugim slučajevima poput pripreme za određene preglede, intervencije itd. Cilj davanja klizme je izazivanje pokretanja i pražnjenja creva. Klistiranje se uglavnom prepisuje kao medicinsko rešenje u slučajevima kada korigovanje ishrane i kretanja ne daju zadovoljavajuće rezultate.

·        Plasiranje, zamena i vađenje urinarnih katetera. Kateterizacija se vrši iz niza zdravstvenih razloga, a pravilna higijenska nega katetera uz redovne zamene je veoma važna zbog minimiziranja šansi za nastanak infekcija.

·        Pomoć pri održavanju samostalnosti i higijene starijih, nepokretnih i slabo-pokretnih lica. Zamena pelena za odrasle uz dnevnu toaletu, kao i kupanje u krevetu ili kupatilu su jedne od najtraženijih usluga Mobilne sestre.

 

Osim ovih usluga, Mobilnoj sestri se možete obratiti i za savetovanje u sferi nege starih i bolesnih, sve u vezi nege stome i zamene diska stome, nege dekubitusa, antidekubitalnih dušeka i drugih pomoćnih sredstava vezanih za kućnu negu.


Kako zakazati dolazak medicinske sestre na adresu?


Ukoliko živite na teritoriji Beograda, dolazak Mobilne sestre i medicinsko-tehničke usluge možete zakazati putem broja telefona 060 32 64 666. Molimo Vas da pre poziva pripremite medicinsku dokumentaciju, informacije o zdravstvenoj istoriji i lokaciji pacijenta. Mobilna sestra će Vas zakazati u najbližem terminu od Vašeg poziva ili u terminu koji Vama najviše odgovara.


Uvek tu za Vas,
Vaša Mobilna sestra