Terapija infuzija i injekcija po nalogu lekara

28.08.2019
Terapija infuzija i injekcija po nalogu lekara

Infuzija je najlakši i najbrži način da se nadoknadi tečnost, elektroliti i hranljive materije kod pacijenata. Često se gubici telesnih tečnosti koji se ne mogu nadoknaditi putem ishrane nadoknađuju terapijom infuzije po nalogu lekara u mnogim stanjima kada se pacijent oseća izuzetno loše: nakon povreda, operacija, tokom lakših ili težih bolesti, migrena i hronične ukočenosti. Putem infuzije se daju i lekovi koji se ne mogu primiti na drugi način.

Davanjem infuzije po nalogu lekara od strane stručnog medicinskog osoblja infuzioni rastvor ulazi direktno u krvotok, ravnomerno i tokom dužeg vremenskog perioda. Primanjem infuzije dolazi do smanjenja tegoba kod pacijenta u najkraćem mogućem roku jer se organizam instantno snabdeva svim hranljivim materijama koje su mu neophodne za brzo izlečenje.

Lekar prepisuje terapiju infuzijom u slučaju potrebe za unošenjem dodatne tečnosti i hranljivih materija u organizam, kao i kod primene terapije različitim lekovima koji se ne mogu primiti oralno. Infuzija se često prepisuje kod dehidratacije, poremećaja probave, opalog imuniteta usred dugoročnih infekcija, kod hroničnog umora, stresa i iscrpljenosti, jakih migrena, malokrvnosti, upornih alergija, posle trovanja hranom ili alkoholom i kod pothranjenosti pacijenta. Često ovakva terapije nije jednokratna već se mora primati u redovnim intervalima tokom dužeg vremenskog perioda radi efikasnog, brzog i kompletnog izlečenja pacijenta.

Ubrizgavanje lekova u tečnom stanju se vrši putem injekcije uz pomoć sterilnog šprica i igle. Važno je da terapiju putem injekcije sprovede stručno medicinsko osoblje sa iskustvom, prema prethodno izdatom uputstvu i nalogu lekara, u skladu sa zdravstvenim stanjem pacijenta.

Glavni problem sa primanjem injekcija u Domovima zdravlja jesu neizbežne gužve koje se svakodnevno stvaraju, pa stoga nekad i teški pacijenti moraju mnogo vremena da provedu u čekaonici da bi primili svoju prepisanu terapiju. Takođe, Domovi zdravlja imaju ograničeno i fiksno radno vreme u koje neki pacijenti ne mogu lako da se uklope zbog drugih obaveza.

Korišćenjem usluga MOBILNE SESTRE možete brzo i lako dogovoriti primanje terapije infuzija i injekcija u ambulanti ili u kućnim uslovima u vreme koje Vama najviše odgovara. Privatna medicinska sestra izlazi na teren u dogovoreno vreme obezbeđujući da svaki dan primite terapiju bez čekanja redova, kašnjenja ili propuštanja terapije. U pitanju je najbrži i najkomforniji način da se primi terapija infuzija i injekcija u kućnim uslovima, koja ne zahteva izmeštanje pacijenta i oduzimanje vremena porodici pacijenta.

Privatna medicinska sestra sa dugogodišnjim iskustvom u davanju infuzija i injekcija će se pobrinuti da redovno primate terapiju po nalogu lekara, u ambulanti ili na vašoj adresi, u terminima koji vama najviše odgovaraju. Profesionalno, brzo i fleksibilno, MOBILNA SESTRA će se pobrinuti da primanje injekcije ili infuzije bude prijatno iskustvo koje ni malo ne boli. Uz to, sa našom privatnom medicinskom sestrom možete popričati o svim dilemama u vezi vaše terapije i tegoba, kao i zatražiti stručne savete za dalji oporavak.

Ukoliko vas zanimaju cene usluga davanja terapije infuzija i injekcija po nalogu lekara u kućnim uslovima ili u privatnoj ambulanti, možete kontaktirati MOBILNU SESTRU putem broja telefona 060 32 64 666 ili porukom putem maila ili društvenih mreža.