Rekli su o nama

REKLI SU O NAMA...

Koristim usluge kućne nege mobilne sestre već nekoliko meseci i vrlo sam zadovoljna. Dolaze mi jednom dnevno za pomoć pri održavanju higijene i davanje terapije po savetima lekara, za pristisak i srce. Pošto se teško krećem, sin mi ih je pronašao i usluga je veoma dobra, a nije skupa. Preporuka za sve one kojima treba zdravstvena nega i medicinska terapija, a ne mogu sami.

Gordana Marić, 76, Novi Beograd

Ovo mi je prvo dete i imala sam težak mastitis sa bolovima. Čitala sam knjige i pomaže mi majka, ali sam i zvala Mobilnu sestru. Sestra Žaklina je došla istog dana i dogovorile smo se za pomoć oko mastitisa i bebe, jer sam po ceo dan sama, muž radi dva posla. Mnogo znači kad imaš da se osloniš na nekog stručnog .Sestra Žaklina mi je mnogo pomogla svojim stručnim savetima i praksom oko bebe, kupanja i previjanja. Imala sam težak porođaj, tako da mi ove usluge nege beba i porodilja mnogo znače.

Dragana Popović, 31, Borča

Penzioner sam, štampar u penziji, udovac. Posle operacije kuka se teško krećem, a najteže mi pada kad moram do kupatila, kao i ustajanje iz kreveta. Mobilnu sestru mi je sin pronašao preko interneta, do tada sam koristio usluge državne kućne nege. Sad koristim obe usluge, s tim što Mobilna sestra dolazi svako popodne, kao i subotom i nedeljom obavezno. Posle operacije mi daju terapiju po nalogu lekara, pomažu oko održavanja higijene i uvek nabave iz prodavnice šta treba. Ko prolazi kroz postoperativni period, zna koliko stručna i profesionalna nega i medicinska pomoć u kući mnogo znače. Sve pohvale za Mobilnu sestru Žaklinu.

Petar Radovanović, 80 Miljakovac

Prošle godine, u ovo vreme, u moju porodicu se ponovo uvukla bolest, ali ovog puta na brz i neočekivan način. Moja majka, jedna dama u visokom životnom dobu, doskora pokretna i samostalna, našla se u krevetu kao nepokretan bolesnik, nakon operacije kuka i višestrukih postoperativnih komplikacija opasnih po život.

Žaklina Nedeljković je ušla u život moje porodice kao neko ko nam je ponudio spasonosnu stručnu pomoć oko nege i praćenja bolesnika i bezrezervnu emotivnu podršku. Žaklinino iskustvo, saveti, odgovornost i požrtvovanost koju je nesebično ulagala, urodili su plodom. Naša majka Slavka sada je mnogo, mnogo bolje u poređenju sa stanjem pre godinu dana. Žaklina poseduje pozitivnu energiju i optimizam koji pleni i angažuje, koji te usmerava ka nalaženju rešenja za probleme koji te pritiskaju.

Ako postoji način da se rečima izrazi zahvalnost, ovim putem to činim. Žaklina je melem za dušu, kako za bolesnika, tako i za porodicu bolesnika.

Ljubica Milinković, dipl. ekonomista, Novi Beograd

Žaklinu Nedeljković sam upoznala početkom 2015. godine, na jednom razvojnom treningu, par meseci pre nego što je pokrenula sopstveni biznis odnosno ambulantu MOBILNA SESTRA. Dopalo mi se što je osim dobre ideje imala i bogato iskustvo u medicine što to je ulivalo poverenje. Osim toga, sama činjenica da smo se upoznale na treningu koji ima za cilj ne samo poslovni, već i individualni rast, govorila mi je da je reč o osobi koja ima šire razumevanje stvari, potrebu i sposobnost da se usavršava i napreduje.

Već tokom leta uverila sam se da je tako.

Neposredno pred moj odlazak na odmor ispostavilo se da moj otac, inače dijabetičar koji živi sam, treba da prima vrlo zahtevnu terapiju u trajanju od deset dana, i to u kućnim uslovima. Odmah sam se setila Žakline i njene ambulante Mobilna sestra i kontaktirala je. Čim je došla u tatin dom, uspostavila je odnos poverenja sa mojim ocem i pokazala suštinsko razumevanje i poštovanje pacijenta i korisnika svojih usluga. Dolazila je svakog dana i davala mom ocu terapiju, pri tom prateći njegovo zdravstveno stanje. Mirno sam mogla da odem na zakazani odmor jer sam znala da sam ostavila oca u sigurnim rukama. Žaklina me je svakodnevno obaveštavala o razvoju situacije tako da sam imala neposredan uvid u tok lečenja i terapije, pa sam bez griže savesti i stresa mogla da uživam u zasluženom odmoru.
Ono što mi se dopada kod ideje za pokretanje Mobilne sestre jeste što je obnovila instituciju zdravstvenog lica kao kućnog prijatelja sa kojim se uvek osećamo zbrinuto i na koga možemo da se oslonimo

Aleksandra Velimirović-Janakievski, modni kouč, Direktor i osnivač BELGRADE WORKSHOP, http://www.belgradeworkshop.com

Nakon operacije kuka, infekcije klostridijom i oporavka u bolničkim uslovima koji je navedeno iziskivalo, majka je puštena na kućno lečenje. Osim samog lečenja koje se ogledalo u poštovanju uputstava propisanih od strane lekara, a u cilju izlečenja, pred nama se postavio jos jedan, ništa manje važan zadatak: saniranje svih onih posledica njenog dvomesečnog boravka u bolničkoj postelji. Veliku pomoć u tome imali smo od strane medicinske sestre i zdravstvenog menadžera Žakline Nedeljković.

Kada je trebalo majci priključiti infuziju, zameniti kateter, isprati bešiku... Bio je dovoljan samo poziv, bez obzira koje je doba dana, i Žaklina bi se u vrlo kratkom roku pojavila i krajnje profesionalno odradila to što bi bilo potrebno, a ukolilo bi ona lično bila sprečena, neko od osoblja iz ambulante "Mobilna sestra" koju Žaklina već godinu dana uspešno vodi, bio bi na raspolaganju. I ne samo da bi uradila to što je u datom trenutku bilo potrebno, zbog čega smo je primarno zvali, već bi na osnovu svog iskustva i ogromnog znanja, često ukazivala na preventivne mere koje je potrebno preduzeti kako bi se predupredili neki lošiji, a prateći ishodi stanja u kome se majka nalazila. Zahvaljujući njenom iskustvu, znanju i angažovanju, majka se uspešno izborila i sa najozbiljnijom posledicom dvomesečnog boravka u bolničkoj postelji, nastalom dekubitnom ranom.
Za svega mesec i po dana njene posvećenosti tretiranju navedene rane i uz pomoć melema koji je sama sačinila, navedena rana je u potpunosti bila sanirana. Zahvaljujući njoj, vreme potrebno za majčin oporavak je bilo skraćeno, a samim tim njen početak normalnog funkcionisanja znatno ubrzan. Stoga Žaklini Nedeljković jedno veliko HVALA.

Ana D., Zemun

Dr. Anka Stanojčić

Poznajem i pratim stručni rad Žakline Nedeljković godinama i uvek sam mogla mirne duše pohvaliti njene organizacione sposobnosti, stručnost u radu i medicinske procene. Otvaranjem ordinacije „Mobilna sestra“ uvela je novost kakva bi u našim uslovima odavno bila korisna. Sada je ona tamo gde je potrebna, u stanu bolesnika, a uspeva da vrlo stručno proceni kada je uz njene medicinske usluge potrebna intervencija lekara. Uspešno prati lekarska uputstva i radi na korist i zadovoljstvo pacijenata.

Žaklina Nedeljković je konkurisala za “Cvet uspeha 2016”, a ja se, prateći njen rad, nadam da će ga i zasluženo dobiti.

Prim. dr Anka Stanojčić, Internista nefrolog, Beograd, Stručni konsultant i Kreativna dama Srbije za 2012.godinu

Velika mi je čast napisati preporuku za Žaklinu Nedeljković.

Smatram je velikodušnom osobom koja se uspešno hvatala u koštac s poslovnim izazovima i koja je uvek izrazito pouzdana prijateljica i poslovni saradnik.

Njene poslovne ambicije i višegodišnje medicnsko iskustvo su kao rezultat dale pokretanje Ambulante za zdravstvenu negu MOBILNA SESTRA.

Osim što je uvek profesionalna i predana poslu, mnogima od nas Žaklina je postala i dobra prijateljica. Kao vedra i ljubazna osoba, u timu sa doktorom, a i samostalno, značajno doprinosi poboljšanju zdravstvenog stanja pacijenta kojima je briga i nega potrebna.

Dr Ninoslava Mihajlović, neurolog, Vlasnica ordinacije NEUROPSIHOMEIKA

Pre izvesnog vremena sam, tražeći rešenje za adekvatnu brigu oko moje stare majke, upoznala gospođu Žaklinu Nedeljković, vlasnicu ambulante za zdravstvenu negu Mobilna sestra. Tom prilikom sam ostala zadivljena njenom krajnjom profesionalnošću i stručnošću, a onog momenta kada se ukazala potreba za neprekidnom negom moje majke, nisam ni trenutka oklevala da je angažujem. I nisam pogrešila. Gospođa Žaklina mi je svojim savetima, sugestijama i kontaktima pomogla da za manje od 24 časa prilagodim i obezbedim sve u stanu za nepokretnog bolesnika i od tada ona u kontinuitetu brine o mojoj majci.

Pored njene profesionalnosti, stručnosti i ljudskosti, na mene je najveći utisak ostavila i njena ljubav prema poslu kojim se bavi i spremnost da uvek i u svakom momentu učini sve da olakša život svojim pacijentima i njihovim porodicama. Moram da dodam da sam ulazeći po prvi put u njeno malo belo-ružičasto carstvo bila nepoverljiva tj. nisam bila sigurna da ću dobiti sve što mi treba. Vrlo brzo shvatila da Mobilnu sestru vodi prava Žena zmaj.

Gordana Kovačević, dipl. pravnik iz Beograda

Kao lekar i čovek, želeo bih da iskažem svoje iskreno mišljenje, vezano za Žaklinu Nedeljković, vlasnicu Ambulante za kućnu zdravstvenu negu - „Mobilna sestra“.

Medicinska sestra i diplomirani zdravsteni menadžer Nedeljković Žaklina, moja draga koleginica i iskreni prijatelj, svojim radom, znanjem, zalaganjem, požrtvovanošću i velikim empatskim potencijalom i etičnošću, ima sve potrebne potencijale, profesionalne i lične, da nosi epitet najuspešnije žene i medicinskog radnika. Njena profesionalnost, etičnost, znanje i zalaganje, mogli bi se nazvati potrebnim preduslovom, koga svaki čovek bi trebalo da poseduje, ne samo kao merilo poslovnog uspeha, već i kao pokazatelj vrednosti. Prijatelj i roditelj, medicinski radnik sa besprekornom karijerom, preduzetnik, istinski profesionalac i veliki humanista, samo su neke od mnogobrojnih reči, kojima se može opisati život i rad Žakline Nedeljković. Osoba za ponos, žena na koju se mnogi od nas mogu ugledati, ili bi barem trebalo, kako sa profesionalnog, tako i sa ličnog aspekta.

Žaklina Nedeljković… Malo je reći veliki čovek i vrhunski profesionalac. Jednom rečju: ŽENA ZMAJ! Iskreno, zaslužila je da nosi tu titulu.

Dr Milan Popović, Lekar opšte medicine

Moje poznanstvo, stručna saradnja, a potom i prijateljstvo sa Žaklinom Nedeljković traju skoro pa deceniju. Upoznala sam je 2007. godine u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u kojoj smo zatim provele više godina zajedno radeći i izvrsno sarađujući u lečenju/zbrinjavanju bezmalo najzahtevnije populacije psihijatrijskih pacijenata. Ona je, zapravo, bila osoba kojoj mogu zahvaliti za početak svoje profesionalne karijere obzirom da je prepoznala potencijal jednog mladog, tada nezaposlenog lekara i bezrezervno se zauzela da mi pomogne. Tokom godina zajedničkog rada smo delile i rešavale najrazličitije situacije i mogu reći da se radi o jednoj plemenitoj osobi, visoko profesionalnoj i dobrih organizacionih kvaliteta. Žaklina brzo misli i pronalazi rešenja, poseduje zavidno znanje iz svoje struke i izuzetnu ambiciju ličnog razvoja i usavršavanja, a ni u jednom trenutku ne gubi iz vida da je dobrobit pacijenta na prvom mestu. Njen dalji razvoj - započinjanje privatne prakse, kao i zadovoljstvo brojnih pacijenata kojima neumorno pomaže, samo su potvrda toga. Zadovoljstvo mi je što je jedna ovakva dama deo mog života i obzirom da mi je poznato da je konkurisala za nagradu Žena zmaj 2016. iskreno se nadam da ce nagradu i dobiti, potpuno zasluženo!

Dr Tanja Petrović- Hadžić, psihijatar