Pomoć nepokretnim pacijentima kod kuće

14.10.2022
Pomoć nepokretnim pacijentima kod kuće

Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra’’ je prva ambulanta specijalizovana za pružanje pomoći pacijentima u kućnim uslovima u Beogradu. Stručne medicinske sestre i tehničari u timu Ambulante ,,Mobilna sestra’’ već sedmu godinu pružaju profesionalne medicinsko-tehničke usluge po pozivu u kući ili stanu pacijenta. Profesionalnost, stručnost potekla iz dugogodišnjeg iskustva, strpljenje, srdačan i individualan pristup svakom pacijentu su neke od odlika našeg višegodišnjeg rada u Ambulanti i na terenu.

U današnjem blogu istaćićemo samo neke od naših usluga u kojima naša Ambulanta prednjači u odnosu na druge zdravstvene ustanove sličnog tipa:

 

Pomoć oko održavanja higijene nepokretnih pacijenata kod kuće

 

Imati nepokretnog člana porodice, osim što stvara određeno psihičko opterećenje, takođe zahteva vremensku i fizičku posvećenost drugih članova porodice. Često članovi porodice na koje spadne briga o nepokretnom pacijentu nisu dovoljno stručni ili prosto nemaju dovoljno vremena da pruže pacijentu svu neophodnu negu.

U ovakvim slučajevima, pomoć stručne medicinske sestre kod kuće čini veliku razliku, kako za pacijenta, tako i za celu porodicu. Bilo da je u pitanju dolazak za toaletu (zamenu pelena za odrasle sa održavanjem higijene genitalnog dela i mazanjem neophodnih preparata) ili kupanje (pranje celog tela i kose u krevetu ili u kupatilu), Mobilna sestra vam stoji na raspolaganju kako svojom stručnošću, tako i savetima o daljoj nezi u zavisnosti od viđenog stanja pacijenta.

 

Pomoć oko nege dekubitusa kod nepokretnih pacijenata u kućnim uslovima

 

Dekubitus je posebna vrsta rane koja se u narodu češće naziva rana od ležanja. Iako ih najčešće viđamo u sedalnom delu, dekubitusi mogu nastati i na petama, lopaticama, potiljku… Jednom kad nastanu, dekubitusi se veoma sporo leče. Izuzetno je bitno pravilno održavanje higijene nepokretnog pacijenta i korišćenje pomagala poput antidekubitnog dušeka kako bi se sprečilo nastajanje i širenje dekubitalnih rana.

Najbolji lek za dekubitus je prevencija, ali ako je dekubitus već nastao, Mobilna sestra vam može pomoći. Specijalan tretman dekubitusa odnosno previjanja sa posebnim oblogama za brže zarastanje rana i drugim specijalizovanim pomoćnim sredstvima tu su da pomognu zarastanje rana i olakšaju život nepokretnom pacijentu. Mobilna sestra vam može pomoći i pri odabiru i nabavci adekvatnog antidekubitnog dušeka.

 

Davanje terapije po nalogu lekara u kući ili stanu pacijenta

 

Bilo da vam je potrebno merenje pritiska, merenje šećera, nadzor pri uzimanju oralne terapije ili bilo koja vrsta terapije po nalogu lekara, Mobilna sestra je tu za vas. Posebno pogodno za nepokretne i slabije pokretne pacijente, ali i sve druge koji prosto ne žele da napuštaju svoj dom da bi primili terapiju, jeste dolazak za uslužno davanje injekcija ili davanje infuzije kod kuće. Uz laku ruku Mobilne sestre i njeno dugogodišnje iskustvo, davanje injekcija i infuzija nije bolno ni neprijatno. Terapiju prema nalogu lekara možete dobiti na vašoj adresi u terminu koji vama najviše odgovara.

 

Tu smo za vas

 

Posebno smo ponosni na brzinu naše reakcije na potrebe naših pacijenata. U najkraćem roku od vašeg poziva, Mobilna medicinska sestra dolazi na vašu adresu i pruža potrebne medicinske savete i zdravstvene usluge. Pružanje medicinsko-tehničkih usluga u kućnim uslovima omogućava pacijentima da zadrže svoju udobnost, privatnost i oslobode se nepotrebnog stresa odlaska i čekanja u zdravstvenim ustanovama.

Ukoliko su baš vama potrebne usluge Mobilne sestre, medicinske sestre po pozivu, ne oklevajte da nas pozovete putem telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice u vezi usluga koje pružamo.

Uvek tu za vas,

Vaša Mobilna sestra