Pomoć medicinske sestre kod kuće

10.06.2022
Pomoć medicinske sestre kod kuće

 

Da li ste znali da osim hrane, namirnica i vaših omiljenih drogerijskih proizvoda, na kućnoj adresi možete dobiti i usluge stručne medicinske sestre? MOBILNA SESTRA, medicinska sestra po pozivu, ove godine ulazi u osmu godinu poslovanja i pružanja usluga kućne zdravstvene nege na teritoriji Beograda.

Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu MOBILNA SESTRA pruža stručne medicinsko-tehničke usluge u udobnosti vaše kuće ili stana na teritoriji Beograda. Dugogodišnje iskustvo, profesionalnost, ljubaznost i uslužnost su glavne karakteristike naših medicinskih sestara koje dolaze na vašu adresu u kratkom roku od vašeg poziva ili u onom terminu koji vama najviše odgovara. Uslugu medicinske sestre na kućnoj adresi možete dobiti i danas za danas i danas za sutra.

 

Usluge medicinske sestre na kućnoj adresi

 

Mobilna sestra pruža integrisan skup kućne zdravstvene nege u koji spadaju:

  • pomoć pri održavanju higijene nepokretnih i slabopokretnih pacijenata (toaleta, kupanje, asistencija pri kupanju)
  • davanje infuzije (vitaminske infuzije, infuzije sa prepisanom terapijom, infuzije sa elektrolitima, vitaminima i mineralima…)
  • davanje injekcija (subkutane, intramuskularne…)
  • nega stome (zamena diska i kese kolostome, ileostome, urostome…)
  • nega urinarnog katetera (zamene i vađenje silikonskih i gumenih urinarnih katetera, ispiranje bešike…)
  • davanje klizme (pred porođaj, preglede, intervencije…)
  • previjanje svih vrsta rana
  • lečenje dekubitusa
  • nega rane od epiziotomije i carskog reza
  • druge usluge stručne medicinske sestre i savetodavni rad

 

Izazovi nege nepokretnog bolesnika kod kuće

 

Mnogi stariji pacijenti ne žele da prolaze kroz stres promene mesta življenja i smeštanje u dom za stare ili instituciju pod stare dane. U ovakvim slučajevima, posebno kod nepokretnih pacijenata, sav teret nege pacijenta pada na leđa supružniku ili deci koji najčešće nemaju vremena ili stručnosti da pacijentu pruže adekvatnu zdravstvenu negu koju zaslužuju.

Nepokretni pacijenti su posebno delikatni za negu zbog slabljenja imuniteta i podložnosti infekcijama, kao i mogućnosti otvaranja rana od ležanja. Dekubitusi ili rane od ležanja nastaju zbog konstantnog pritiska određenih delova tela na podlogu, brzo se pogoršavaju a lečenje traje dugo.

Pravilna nega i održavanje higijene nepokretnog pacijenta poboljšavaju kvalitet života pacijenta i smanjuju rizik od infekcije i drugih zdravstvenih komplikacija. Izbor pelena za odrasle mora biti odgovarajući, a zamena i toaleta genitalnog dela redovna. Kod sklonosti nastanku dekubitusa, bitno je menjati položaj pacijenta (optimalno na dva sata) i korišćenje antidekubitnog dušeka.

Antidekubitni dušek je posebno pomoćno sredstvo za prevenciju i lečenje dekubitusa koje funkcioniše putem kompresora. ,,Saće’’ od kojih je sastavljen naddušek se naizmenično puni i prazni vazduhom, obezbeđujući stalnu izmenu tačaka pritiska na telo pacijenta.

 

Zakazivanje kućne posete medicinske sestre

 

Kućnu posetu medicinske sestre radi davanja terapije ili drugih medicinskih i zdravstvenih usluga možete zakazati putem broja telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 svakog dana u nedelji u periodu 08h – 20h. Možete nas kontaktirati mejlom ili putem naših društvenih mreža, ali za najbržu realizaciju preporučujemo zakazivanje putem telefona.

Molimo vas da pre poziva pripremite podatke o pacijentu (lokaciju, godište, trenutno zdravstveno stanje) i relevantnu zdravstvenu dokumentaciju (nalog lekara, otpusnu listu ili lekarski izveštaj). Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja, informacije o našim uslugama i savete.

 

I ne zaboravite, kada vi ne možete kod nas, Mobilna sestra dolazi kod vas!

Vaša Mobilna sestra