Nesanica – Šta kada brojanje ovčica ne pomaže?

05.04.2017
Nesanica – Šta kada brojanje ovčica ne pomaže?

Kada imate nesanicu, možete probate različite metode da biste se uspavali: da brojite od 100 do 1 unazad, da brojite ovčice, da popijete lek za spavanje od koga ćete se sutradan osećati umrtvljeno  ili da se javite Bahovom Praktičaru za vašu individualnu kombinaciju Bahovih esencija, u zavisnosti od uzroka vaše nesanice.

San nam je neophodan

San je našem organizmu potreban za normalno funkcionisanje. Svaki poremećaj sna i njegov nedostatak utiču na naše telo, kao i um i ponašanje.  Posle neprospavane noći smo umorni, a ako se nesanica produži na više dana, postajemo iscrpljeni, razdražljivi, dekoncentrisani.  To može značajno uticati na naš kvalitet života. Ukoliko predje u hronično stanje, kada traje više meseci, može imati  posledica po zdravlje. Zato hroničnu nesanicu treba ozbiljno shvatiti.

Nesanica može biti uslovljena različitim faktorima, a shodno tome različite Bahove esencije se mogu naći u individualnoj kombinaciji.  Spomenućemo samo neke primere.

Bahove kapi deluju na uzrok nesanice

Bahove esencije nose energetski zapis cvetova od kojih su nastale, koji korespondira određenoj vibraciji ljudskih emocija i stanja, i u toj osobini leži njihova sposobnost da koriguju, usklade poremećenu ravnotežu ili zastoj u protoku energije.

Kada posle napornog dana konačno dočekamo krevet, željni odmora i sna, nekada se može desiti baš suprotno. Kada mozak konačno dobije priliku da se opusti, baš tada se mnoge slike i misli vezane za dan koji je protekao počnu vrteti kao na traci. Još ako se tome dodaju brige i planovi za sutrašnji dan, od sna nema ništa. Nekada nas baš naš previše zauzeti mozak drži budnima. Zato je tu Bahova esencija White chesnut (beli kesten) koja  usporava naše misli i brige, ne dam im da se vrte kao pokvarena ploča, i tako daje mogućnost našem umu da se umiri kako bismo konačno zaspali.

U današnjem vremenu, punom neizvesnosti, nije retko da smo anksiozni, tj. da smo u konstantnom stanju straha i strepnje. To čini da smo često napeti, da vrtimo po glavi razna negativna scenarija, teško se opuštamo jer iščekujemo šta će se desiti sledeće. To utiče i na kvalitet našeg sna. Bahova esencija Aspen uspešno rešava ovu generalnu anksioznost, razvijajući naše poverenje u život i hrabrost da se suočimo sa onim što nam se nadje na putu. Kada znamo da smo bezbedni, šta god da se desi, možemo da opustimo i zaspimo.

Bahove kapi su sjajna alternativa lekovima protiv nesanice

Potpuno su prirodne,  ne izazivaju neželjena dejstva (koja kod lekova protiv nesanice mogu biti ozbiljna), ne stvaraju zavisnost i mogu se koristiti bezbedno duži vremenski period.

Vašem telu, umu i srcu potreban je kvalitetan san kako bi se odmorili i regenerisali. Budite dobri prema sebi i podarite im najbolji način da uplove u carstvo snova.

Niste sami – Mobilna sestra i Bahove kapi su vaša podrška. Za sva vaša pitanja stojimo na raspolaganju.


Mr. farm Bojana Bogdanić, Praktičar Bahovih kapi

FB: www.facebook.com/bahovekapibojanabogdanic (link)