Nega starih lica

28.10.2019
Nega starih lica

Potrebna Vam je pomoć oko nege starih lica u Vašem domaćinstvu?

Kako najlakše zbrinuti ostarele roditelje koji žive sami?

Potrebni su Vam saveti oko kućne nege bolesnih i starih lica u Beogardu? Na pravom ste mestu!

 

Starost je prirodan proces koji čeka sve nas i predstavlja doba u kojem postajemo primorani da se sve više oslanjamo na tuđu pomoć. Najviše podrške i pomoći stari i bolesni dobijaju od svojih najbližih. Starost možda jeste neizbežna, ali ne mora biti teška.

Ali šta se dešava kada ljudi imaju previše obaveza da se adekvatno brinu o starim i bolesnim članovima porodice? Ili u slučaju kada im ostareli roditelji, koji više ne mogu da brinu sami o sebi, žive u drugom gradu ili državi? U takvim slučajevima, potrebe starih i bolesnih lica za negom, čuvanjem i stručnim medicinskim uslugama mogu se zbrinuti na drugi način, putem angažovanja privatne medicinske nege ili čuvanja starih osoba koje vrše gerontodomaćice, negovateljice i medicinske sestre.

Ko pruža negu starim i bolesnim osobama kod kuće?

MOBILNA SESTRA pruža dijapazon usluga u ambulanti i na terenu/u kućnim uslovima koje starim i bolesnim licima mogu olakšati svakodnevni život. Uz dugogodišnje iskustvo i stručnost kada je u pitanju pomoć i nega bolesnih i starih osoba, Mobilna sestra ima topao i prijateljski pristup prema svojim klijentima koji obezbeđuje ispunjenje njihovih emotivnih potreba. U privatnoj medicinskoj ambulanti Mobilna sestra, koja radi na celoj teritoriji grada Beograda, možete pronaći stručne osobe za pomoć i čuvanje kako pokretnih, tako i polupokretnih i nepokretnih starih lica. U zavisnosti od vaših potreba, Mobilna sestra nudi usluge koje pružaju:

·        Gerontodomaćice

·        Negovateljice

·        Medicinske sestre

 

Šta podrazumeva nega starih lica kod kuće?

Nega i čuvanje starih i bolesnih osoba se može organizovati na različite načine, u skladu sa Vašim potrebama i mogućnostima. Nega starih lica kod kuće podrazumeva sve ili neke od sledećih stavki:

·        Priprema jela, serviranje već gotovih obroka, hranjenje

·        Održavanje lične higijene – menjanje pelena, kupanje u kupatilu, kupanje u krevetu, pranje kose, presvlačenje..

·        Davanje terapije i obezbeđenje redovnog uzimanja lekova

·        Merenje šećera u krvi

·        Merenje pritiska

·        Merenje telesne temperature

·        Održavanje higijene životnog prostora

·        Nabavka namirnica, lekova i drugih potrepština

·        Izvođenje u šetnju i podsticanje kretanja klijenta

·        Vođenje kod lekara i pratnja prilikom primanja terapije u zdravstvenim ustanovama

·        Vođenje računa i izveštavanje o promenama zdravstvenog stanja

Mobilna sestra pruža usluge čuvanja starih i bolesnih osoba kod kuće koje mogu podrazumevati od nekoliko sati dnevno provedenih sa klijentom do organizovanja celih prepodnevnih ili popodnevnih smena u trajanju od 8 do 12 sati. Kada je to neophodno, organizuje se i celodnevna nega starih i bolesnih osoba ili noćno dežurstvo.

 

Cena kućne nege starih i bolesnih lica

Ukoliko Vas zanimaju cene čuvanja i nege starih i bolesnih lica u kućnim uslovima, možete pozvati Mobilnu sestru na broj telefona 060 32 64 666 i 011 71 15 269 ili je kontaktirati putem e-mail-a i društvenih mreža. Sa Mobilnom sestrom se lako i u najkraćem roku možete dogovoriti za izvršenje neophodnih usluga vezanih za negu starih i bolesnih lica kod kuće, u skladu sa Vašim potrebama i vremenskim okvirima.

Vaša Mobilna sestra