Mobilna medicinska sestra - 5 najtraženijih usluga

20.05.2021
Mobilna medicinska sestra - 5 najtraženijih usluga


Kao što možete dostavu hrane naručiti na svoju adresu, tako na teritoriji Beograda možete dobiti i medicinsko-tehničke usluge stručne Mobilne medicinske sestre u vašoj kući ili stanu. Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu MOBILNA SESTRA je ove godine u maju navršila šest godina uspešnog poslovanja u sferi kućne zdravstvene nege i brige o deci, odraslima, starima i bolesnima.

Osnovana sa ciljem da obezbedi najkvalitetnije medicinsko-tehničke usluge u najkraćem roku i u udobnosti doma pacijenta, Mobilna sestra u današnjem blogu priča više o uslugama koje su pacijentima najpotrebnije u kućnim uslovima.

Kućno davanje injekcije


Terapija putem davanja injekcije je jedna od najčešćih usluga Mobilne sestre. Najčešće srećemo intramuskularne i intravenske injekcije, a dijapazon terpije koja se prepisuje može biti širok: od analgetika i antibiotika, preko injekcija fraksiparina pa sve do hormonskih injekcija kao sastavnog dela VTO procedura. Injekcije se ordiniraju prema nalogu lekara, a Mobilna sestra u najkraćem roku od poziva (ili u terminu koji pacijentu najviše odgovara) izlazi na teren i pruža potrebno uslužno davanje injekcije.

Kućno davanje infuzije


Slično kao davanje injekcije, davanje terapije putem infuzije u kućnim uslovima radi se prema nalogu lekara. Pacijentu mogu biti prepisani različiti infuzioni rastvori (Ringerov rastvor, Hartmanov rastvor, glukoza...) sa ili bez vitamina i dodatnih lekova. Samo davanje infuzije ne boli, ne peče i nije neprijatno za pacijenta. Olakšanje za pacijenta najčešće usledi veoma brzo nakon primljene infuzije ili injekcije, posebno ako su u pitanju bili veliki bolovi kod pacijenta.

Davanje klizme kod kuće


Davanje klizme predstavlja medicinsko-tehničku proceduru koju obavlja stručno medicinsko osoblje u cilju rešavanja opstipacije i izazivanja stolice kod pacijenta. Sama procedura treba biti preporučena od strane lekara, a sastoji se iz ubrizgavanja posebnog miksa tečnosti putem rektalnog katetera u debelo crevo pacijenta. Ovaj miks tečnosti deluje na organizam tako što omekšava stolicu, pokreće creva i izaziva pražnjenje u kratkom roku. Kod nepokretnih pacijenata sa dužim zastojima, ponekad je potrebno ponoviti davanje klizme dva dana zaredom.

Stavljanje, zamena i vađenje katetera


Administriranje muških i ženskih urinarnih katetera, silikonskih i običnih, kao i njihova redovna zamena, jeste jedna od najpopularnijih usluga Mobilne sestre. Nega katetera se sprovodi prema nalogu urologa, s tim što se posebna pažnja mora obratiti ako kateter propušta ili se zapuši, jer je u tom slučaju potrebna hitnija intervencija.

Pomoć kod održavanja higijene starih i nepokretnih pacijenata


Korišćenje pelena za odrasle za mnoge starije pacijente predstavlja svakodnevnicu o kojoj se retko javno govori. Ukoliko su pacijenti još i nepokretni, uz svu dobru volju porodice, najčešće je potrebno da promenu pelene i dnevnu toaletu odradi stručno lice. Pored jutarnje i večernje toalete, jedna od najtraženijih usluga Mobilne sestre je i kupanje polu-pokretnih i nepokretnih pacijenata, u krevetu ili kupatilu.

Već 6 godina sa Vama


Ambulanta Mobilna sestra je ponosna na veliki broj više nego zadovoljnih pacijenata i njihovu opravdanu lojalnost stečenu kroz godine poslovanja na teritoriji Beograda. Naš cilj se nije promenio: želimo da pružimo najkvalitetniju i personalizovanu zdravstvenu uslugu medicinske sestre u kućnim uslovima, u najkraćem roku od poziva ili u željenom terminu.

Za sve usluge medicinske sestre, tu smo za vas putem broja telefona 060 32 64 666. Pozovite nas i uverite se zašto smo najbolji.

Vaša Mobilna sestra