Medicinska terapija u kućnim uslovima

19.06.2023
Medicinska terapija u kućnim uslovima

 

Davanje terapije ponekad zahteva asistenciju medicinskog radnika. Često se dešava da pacijent nema mogućnosti ili vremena da odlazi do nadležne zdravstvene ustanove kako bi primio terapiju po nalogu lekara. Bilo da je u pitanju malaksalost i nedostatak snage usred bolesti ili starosti, obaveze koje ne dozvoljavaju izlazak iz kuće, udaljenost i nezgodno radno vreme zdravstvene ustanove, za primanje prepisane terapije kod kuće postoji brzo i lako rešenje.

 

Mobilna sestra, Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu, je vaša personalna profesionalna medicinska sestra koja po pozivu izlazi na teren radi davanja terapije u kućnim uslovima. Šta ovo tačno znači?

Nakon poziva na neki od naših brojeva telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269, Mobilna medicinska sestra će prikupitii podatke o vašoj lokaciji i terapiji prepisanoj od strane lekara, a vama dati informacije o prvim slobodnim terminima u toku tog dana ili bilo kojeg narednog dana u nedelji. Vaše je da odaberete termin koji vam najviše pogoduje, a Mobilna sestra će se u dogovoreno vreme pojaviti na vratima vaše kuće ili stana i pružiti vam sve neophodne medicinsko-tehničke usluge.

 

Koje vrste terapije možete primiti u kućnim uslovima?

 

Mobilna medicinska sestra vam može pomoći u kućnim uslovima davanjem sledećih vrsta medicinske terapije:

  • Davanje oralne terapije u kućnim uslovima

Davanje oralne terapije u kućnim uslovima medicinska sestra sprovodi u zakazano vreme (najčešće su u pitanju jutarnje i večernje terapije) onda kada pacijent nije u mogućnosti da sam uzme terapiju ili ne može da se seti koja terapija mu je tačno potrebna, a članovi porodice nisu tu da mu pomognu u vreme kada terapija treba biti administrirana.

  • Davanje insulina u kućnim uslovima

Iako davanje insulina putem pena predstavlja svakodnevnicu za mnoge pacijente, u momentima kada se pacijent i porodica prvi put susreću sa insulin-penom, nije na odmet pomoć medicinske sestre. Mobilna sestra vrši uslužno davanje insulina na kućnoj adresi dok se pacijent ili članovi porodice ne opuste dovoljno da davanje insulina sprovode samostalno.

  • Davanje injekcija u kućnim uslovima

Mobilna sestra vrši uslužno davanje injekcija u kući ili stanu, na vašoj adresi, u terminu koji vama najviše odgovara. Kod kuće se može primiti širok dijapazon injekcione terapije prepisane od strane lekara uključujući lekove protiv zgrušnjavanja krvi (fraksiparin, fragmin…), hormonalnu terapiju (progesteron, testosteron…), kortikosteroide, antibiotike, protivupalne lekove, imunoterapiju itd.

  • Davanje infuzije u kućnim uslovima

Davanje infuzije u kući ili stanu po nalogu lekara je jedna od najtraženijih usluga Mobilne sestre. Bilo da je u pitanju dehidratacija, pad imuniteta, uporne infekcije, mamurluk, migrena ili bilo koji drugi zdravstveni problem koji zahteva infuzionu terapiju, Mobilna sestra vam stoji na raspolaganju u kratkom roku od vašeg poziva. Kod kuće se može primiti niz infuzionih rastvora sa vitaminima, mineralima ili drugom prepisanom terapijom.

 

Zašto primiti terapiju kod kuće?

 

Angažovanjem Mobilne sestre za davanje terapije u kućnim uslovima, ali i za bilo koju drugu sestrinsku uslugu, možete biti sigurni da će zakazana usluga biti izvršena u vremenskom terminu koji ste zakazali, na adresi vaše kuće ili stana. Na ovaj način štedite svoje vreme, možete bolje organizovati ostatak svog dana i izbegavate nepotreban stres i čekanje redova u zdravstvenim ustanovama, kao i izlaganje virusima prilikom produženog boravka u istoj prostoriji sa drugim pacijentima.

 

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja, dodatne informacije i zakazivanje putem brojeva telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. Možete nas kontaktirati i putem mejla i društvenih mreža, ali za najbrži odgovor i zakazivanje predlažemo da nas pozovete bilo kog dana u nedelji od 08h do 20h.

Dobro ste čuli: radimo svakog dana u nedelji jer znamo da je našim pacijentima nega potrebna svakog dana u nedelji!

 

Uvek tu za vas,

Vaša Mobilna sestra