Medicinska sestra na vašoj adresi

17.11.2022
Medicinska sestra na vašoj adresi

 

Mobilna sestra, profesionalna medicninska sestra po pozivu, pruža sve medicinsko-tehničke i negovateljske usluge u kućnim uslovima u Beogradu. Ako vam nije zgodno ili ne možete da odete do zdravstvene ustanove, Mobilna sestra dolazi kod vas za pružanje svih usluga stručne medicinske sestre. Pacijentu se na ovaj način štedi vreme i napor, a obezbeđuje kvalitet usluge profesionalnog, licenciranog medicinskog osoblja. Evo nekih od usluga Mobilne sestre:

 

Uslužno davanje terapije kod kuće

 

Uslužno davanje terapije kod kuće podrazumeva dolazak stručne medicinske sestre na vašu adresu u onom terminu kada je lekar odredio da terapija treba biti primljena. Davanje terapije podrazumeva:

  • nadzor pri uzimanju oralne terapije
  • davanje injekcija
  • davanje infuzija

 

Davanje injekcije u kućnim uslovima se odnosi na sve subkutane, intramuskuralne i intravenozne injekcije koje se mogu primiti u kućnim uslovima. Najčešće su to antibiotici, antiupalni lekovi kod kočenja i bolova, hormoni pri održavanju trudnoće ili procesu vantelesne oplodnje, imunoterapija i druge vrste lekova koji se administriraju putem injekcije.

Davanje infuzije u kućnim uslovima se odnosi na administriranje različitih infuzionih rastvora (fiziološki rastvor, Ringerov rastvor, Hartmanov rastvor, rastvori glukoze…) bez ili sa prepisanim dodacima u vidu vitamina i elektrolita ili drugih lekova.

Davanje injekcije i infuzije nije bolno niti neprijatno kada to radi stručna medicinska sestra sa dugogodišnjim iskustvom i lakom rukom. Uz prilagođen pristup svakom pacijentu, Mobilna sestra obezbeđuje da svako davanje terapije bude prijatno iskustvo za pacijenta.

 

Nega i previjanje rana, tretman i lečenje dekubitusa

 

Oderotine, opekotine, rane nastale hiruškim intervencijama ili povredom moraju biti redovno tretirane i previjane kako bi se obezbedilo uredno zarastanje i odsustvo infekcije. Posebnu pažnju posvećujemo nezi rane od epiziotomije i carskog reza koje porodiljama otežavaju svakodnevni život i brigu o novorođenčetu.

Nega, tretman i lečenje dekubitusa je nešto za šta je Mobilna sestra specijalizovana, u čemu ima dugogodišnje iskustvo, i čak i u teškim slučajevima postiže povoljne rezultate. Uz korišćenje posebnih obloga za brže zarastanje rana i drugih specijalizovanih pomoćnih sredstava prilikom previjanja, pacijentima sa dekubitusom se efikasno pomaže, smanjuju se bolovi i neprijatnosti i povećava se kvalitet života. Mobilna sestra vam može pomoći i pri odabiru najboljeg antidekubitnog dušeka i drugih pomagala za svaki individualni slučaj dekubitusa.

 

Pomoć pri održavanju higijene ležećih pacijenata

 

Svaki nepokretan ili slabije-pokretan pacijent koji koristi pelene za odrasle zahteva održavanje određenog nivoa higijene kako bi se sprečile dalje zdravstvene komplikacije u vidu urirarnih infekcija, dermatoloških problema i dekubitusa.

Mobilna sestra pruža usluge dolaska za toaletu (zamenu pelena za odrasle sa higijenom genitalnog dela i mazanjem kreme) i usluge dolaska za kupanje (pranje celog tela u krevetu ili u kupatilu, sa ili bez pranja kose). Moguće je prilagođavanje usluge i termina dolaska u skladu sa potrebama pacijenta i porodice, kao i dolasci više puta dnevno.

 

Pozovite Mobilnu sestru!

 

Osim navedenih usluga, pružamo i druge usluge medicinske sestre i negovateljske usluge u kućnim uslovima. Za sve što mislite da je vama ili vašim najbližima potrebno, možete nam se obratiti telefonom, mejlom ili porukom na našim društvenim mrežama, a mi ćemo vam odgovoriti u najskorijem roku.

Svakim danom u nedelji od 08h do 20h, Mobilna sestra vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja i zakazivanje medicinko-tehničkih usluga na vašoj adresi u Beogradu. Pozovite nas na 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 za sve informacije o uslugama Mobilne sestre, stručne medicinske sestre po pozivu.

Tu smo za vas,

vaša Mobilna sestra