Medicinska sestra kod kuće

18.03.2022
Medicinska sestra kod kuće

Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu MOBILNA SESTRA ove godine ulazi u osmu godinu uspešnog poslovanja. Stručnu zdravstvenu negu donosimo u vaš dom, pružajući na licu mesta potrebne usluge medicinske sestre.

 

Koje su prednosti angažovanja medicinske sestre kod kuće?

 

Postoje mnoge prednosti korišćenja usluga Mobilne medicinske sestre u kućnim uslovima:

 

1. Angažovanjem Mobilne sestre za bilo koju medicinsko-tehničku uslugu na adresi pacijent štedi vreme i napor neophodan za zakazivanje, odlazak i čekanje u zdravstvenoj ustanovi. Pri pozivu Mobilnoj sestri pacijent može izabrati najbliži slobodan termin (što je posebno pogodno u situacijama kada postoje bolovi ili drugi zdravstveni problemi koje treba hitno rešiti) ili željeni termin u skladu sa ličnim planovima i obavezama pacijenta.

 

2. Radno vreme Ambulante Mobilna sestra je od 08h do 20h svakog dana u nedelji, što znači da uslugu medicinske sestre kod kuće možete zakazati i vikendom.

 

3. Korišćenjem usluga Mobilne medicinske sestre izbegavate rizike koje nosi čekanje redova i gužva u zdravstvenim institucijama, što je u vreme globalne pandemije posebno relevantno za već zdravstveno ugrožene i starije pacijente.

 

4. Dolazak medicinske sestre na adresu je posebno pogodan za pacijente koji su nepokretni i slabo-pokretni, pa bi njihovo izmeštanje zahtevalo angažovanje više drugih lica ili sanitetskog prevoza.

 

5. Individualno prilagođen pristup pacijentu je odlika rada Mobilne sestre. Topli, ljudski pristup prema svakom pacijentu, savetovanje, rad u koordinaciji sa porodicom pacijenta i strpljenje su vrednosti koje neguje Mobilna sestra.

 

6. Možete se osloniti na stručnost i dugogodišnje iskustvo Mobilne sestre u kućnoj zdravstvenoj nezi. Bilo da je u pitanju previjanje rana, nega problematične stome, zamena urinarnog katetera, davanje klizme ili bilo koja druga medicinsko-tehnička usluga, Mobilna sestra je tu da pruži najkvalitetniju stručnu uslugu u kućnim uslovima.

 

7. Brzi dolazak na željenu adresu i zakazivanje putem telefona danas za danas ili danas za sutra.

 

Koje su najtraženije usluge Mobilne sestre?

 

  1. Davanje injekcija kod kuće (davanje instramuskularnih, subkutanih ili intravenskih injekcija po nalogu lekara: injekcije fraksiparina, progesterona, antibiotika, hormona, kortikosterioida itd.)
  2. Davanje infuzija kod kuće (davanje infuzionih rastvora prema nalogu lekara: infuzije sa vitaminima, infuzije sa elektrolitima, infuzije sa lekovima, infuzije glukoze…)
  3. Davanje klizme kod kuće
  4. Nega, zamena i vađenje urinarnih katetera kod kuće (silikonskih i gumenih)
  5. Previjanje svih vrsta rana, posekotina i oderotina
  6. Specijalan tretman i lečenje dekubitusa, savetovanje u vezi kućne nege dekubitusa, nabavka antidekubitnih dušeka
  7. Nega rane od epiziotomije i nega rane od carskog reza
  8. Pomoć pri održavanju higijene nepokretnih pacijenata u kućnim uslovima: zamena pelena i toaleta, kupanje u krevetu ili kupatilu
  9. Uzimanje uzoraka za laboratorijske analize

 

Kompletan spisak usluga Mobilne sestre možete pogledati ovde.

 

Kako zakazati usluge Mobilne sestre?

 

Kako bismo najbrže mogli da vam izađemo u susret, pozovite nas na 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 i zakažite uslugu Mobilne sestre u željenom terminu. Molimo vas da pre poziva pripremite informacije o lokaciji pacijenta, zdravstvenoj istoriji pacijenta i detalje naloga lekara ili otpusne liste.

Mobilnu sestru možete kontaktirati i putem službenog mejla ili neke od naših društvenih mreža. Stojimo vam na raspolaganju!

Vaša Mobilna sestra