Kućno davanje injekcije

20.11.2019
Kućno davanje injekcije

Potrebno Vam je davanje injekcije kod kuće? Kako funkcioniše davanje injekcije u kućnim uslovima?

Kako doći do privatne medicinske sestre koja vrši kućno davanje injekcije? Onda je ovaj tekst za vas!


Šta su injekcije?


Davanje injekcije je brz i pouzdan način da se primi lek, posebno u hitnim slučajevima. Davanje injekcije znači da se uz pomoć sterilnog pribora vrši ubrizgavanje leka u tečnom stanju u organizam pacijenta na način koji obezbeđuje najbrže delovanje leka. Vrlo često su pacijenti kojima je neophodna injekcija u veoma lošem zdravstvenom stanju i u jakim bolovima, pa je davanje injekcije logično rešenje koje će dovesti do najbržeg olakšanja za pacijenta. Injekcije su preporučljive i pacijentima koji imaju problema sa digestivnim sistemom tokom standardnog oralnog uzimanja lekova.


Da li se injekcije mogu primiti kod kuće?


Odgovor je da. Uz nalog lekara u kome je specificirana neophodna terapija za pacijenta, privatna medicinska sestra može obaviti kućno davanje injekcije. Davanje injekcije kod kuće je posebno zgodno ukoliko pacijent nije u mogućnosti ili nema želju da posećuje državne zdravstvene ustanove, ukoliko je slabo pokretan ili nepokretan, kao i u slučaju kad je neophodno hitno primiti injekciju.


Kako se daje injekcija kod kuće?


Veoma je bitno da davanje injekcija u kućnim uslovima obavlja stručno lice sa iskustvom. Ukoliko se injekcija nestručno aplicira može doći do krvarenja, podliva, pucanja vena i drugih zdravstvenih komplikacija. Medicinska sestra koja po nalogu lekara vrši uslugu davanja injekcije u kućnim uslovima mora pre svega pripremiti pacijenta za primanje injekcije, zatim osigurati povoljne uslove u prostoriji, oprati ruke, pripremiti rukavice, sterilne špriceve odgovarajuće veličine, sterilne igre, kao i sredstvo za dezinfekciju kože i pribora. Medicinska sestra koja daje injekcije kod kuće je dužna da proveri naziv leka, rok upotrebe i doziranu količinu leka. Pakovanje šprica i igle koja se koristi takođe mora biti neoštećeno i u važećem roku trajanja. Pacijentu se zatim daje instrukcija kako da se postavi u položaj u kojem će davanje injekcije biti najbezbolnije i najbrže. Mesto uboda se dezinfikuje i nakon toga se aplicira injekcija. Kada je lek apliciran, medicinska sestra nežno i brzo izvlači iglu i dezinfikuje mesto uboda. U zavisnosti od vrste leka, medicinska sestra mora da proprati reakciju pacijenta nakon primljene injekcije.


Potrebna Vam je privatna medicinska sestra koja pruža uslugu davanja injekcije kod kuće?


Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra’’ pruža usluge kućne zdravstvene nege, među kojima je jedna od najpopularnijih usluga upravo kućno davanje injekcije. Mobilna sestra ima dugogodišnje iskustvo u davanju injekcija, čineći primanje injekcije brzim i bezbolnim za pacijenta. Mobilna sestra je dostupna non-stop i sa njom veoma lako i brzo možete ugovoriti kućno davanje injekcije onda kada Vama to najviše odgovara. S obzirom da Mobilna sestra pruža usluge davanja injekcije na terenu, to znači da ne morate napuštati udobnost svoga doma kako biste primili neophodnu terapiju. Mobilnu sestru možete pozvati radnim danima, ali i vikendom, a ona će u najkraćem roku doći na Vašu adresu i pružiti Vam neophodnu zdravstvenu uslugu.


Kućno davanje injekcije – Cena?


Ukoliko Vas zanima cena za uslugu kućno davanje injekcije od strane privatne medicinske sestre Mobilne sestre, možete nas kontaktirati za više informacija na broj telefona 060 32 64 666, putem e-mail-a ili putem društvenih mreža. Mobilna sestra će u najkraćem roku odgovoriti na sva Vaša pitanja i dati Vam neophodne informacije vezane za davanje injekcija na teritoriji Beograda.

Vaša Mobilna sestra