Kućno davanje infuzije

01.04.2021
Kućno davanje infuzije


Proteklih godinu dana nam je donelo procvat usluga u sferi dostave. Sada na svoju adresu u skoro bilo koje vreme možete naručiti dostavu obroka, namirnica iz prodavnice, proizvoda iz parfimerija, odeće i obuće domaćih i stranih brendova. A da li ste znali da na svojoj adresi možete dobiti medicinsko-tehničke usluge stručne medicinske sestre po pozivu? I to u terminu koji sami birate?


Medicinska sestra po pozivu


Već šest godina na teritoriji Beograda moguće je naručiti usluge Mobilne sestre, medicinske sestre po pozivu. Ove usluge obuhvataju kućno davanje infuzije, kućno davanje injekcije (po nalogu lekara koji ordinira terapiju), davanje klizme, previjanje rana, negu stome, lečenje dekubitusa i pružanje profesionalne pomoći pri održavanju lične higijene pacijenta. Tu su i usluge stručnog savetovanja u vezi nege nepokretnih i dementnih pacijenata, kao i usluge negovateljica, na samo jedan poziv od vas.

Naše najpopularnije usluge se odnose na davanje terapije po nalogu lekara u kućnim uslovima. Zato vas danas bliže upoznajemo sa davanjem infuzija i injekcija kod kuće.


Kada je pravo vreme za infuziju?


Davanje infuzije je često najbrži put ka olakšanju i ozdravljenju. Nadležni lekar može prepisati različite infuzione rastvore (kao što su Ringerov rastvor, Hartmanov rastvor, glukoza...) u kombinaciji sa vitaminima ili lekovima, u skladu sa simptomima i istorijom bolesti pacijenta. Prema nalogu lekara, stručna medicinska sestra administrira prepisanu terapiju.

Infuzija se često prepisuje prilikom bolovanja od virusnih i bakterijskih infekcija, u situacijama kada je organizam čoveka izmoren, dehidriran i potreban mu je vitaminski podstrek ka bržem i efikasnijem oporavku. Davanje infuzije je posebno blagotvorno za one pacijente koji trebaju brzo da nadoknade hranljive materije (usled smanjenog unosa hrane i tečnosti iz bilo kojeg razloga), a često se koristi i kao prva pomoć kod migrena, mamurluka, opekotina, sunčanice i hronične izloženosti velikom stresu.


Da li se efekat infuzije odmah oseti?


Nakon davanja infuzije, pozitivan efekat na pacijenta je vidljiv gotovo odmah, posebno u slučajevima velike dehidratacije i slabosti. Kod određenih stanja je dovoljna jedna infuzija da pomogne organizmu da se brže oporavi, a kod težih zdravstvenih stanja je potrebno ponoviti infuziju i narednih dana, onoliko dugo koliko je lekar preporučio.


Zašto se sve više ljudi odlučuje za primanje terapije kod kuće?


Potreba za davanjem infuzije i injekcije kod kuće je posebno izražena kod polu-pokretnih i nepokretnih pacijenata, kao i onih koji se osećaju previše loše da bi otišli do najbliže zdravstvene ustanove gde mogu dobiti prepisanu terapiju. Osim toga, pacijenti sve češće nisu voljni da čekaju redove ili da prihvataju termine koji im ne odgovaraju.

Ono što izdvaja usluge Mobilne sestre od drugih jeste mogućnost izbora termina koji pacijentu najviše odgovara, kao i težnja da se minimizira period od poziva do realizacije usluge kada su u pitanju teška ili hitna zdravstvena stanja. Profesionalnost, iskustvo, strpljenje i individualan pristup Mobilne sestre čini svako primanje terapije kod kuće prijatnim i bezbolnim za pacijenta.


Kako zakazati davanje infuzije ili injekcije kod kuće?


Radnim danima ili vikendom, Mobilna sestra vam stoji na raspolaganju za zakazivanja i sve informacije putem telefona 060 32 64 666 u periodu od 08h do 20h. Ako vam je lakše, možete nam i pisati putem zvaničnog mejla ili naših društvenih mreža. I ne zaboravite, ako vi ne možete kod nas, Mobilna sestra dolazi kod vas!

Vaša Mobilna sestra