Kućno davanje infuzija i injekcija

22.04.2021
Kućno davanje infuzija i injekcija
Davanje infuzija i injekcija kod kuće po nalogu lekara su u proteklom periodu bile jedne od najpopularnijih usluga Mobilne sestre, medicinske sestre po pozivu. Zato sa vama u današnjem blogu delimo više informacija o primanju terapije na kućnoj adresi, kao i o načinu na koji naša Ambulanta funkcioniše na teritoriji Beograda. Tu smo i za sva vaša pitanja! 

Šta je infuzija i čemu služi? 


Infuzija predstavlja rastvor tečnosti i različitih hranljivih materija koji se prima intravenski odnosno ulazi direktno u organizam pacijenta. U infuziju se mogu ubaciti vitamini, elektroliti, kao i različiti lekovi. Ovakav način davanja terapije dovodi do brze rehidratacije, podizanja imuniteta, osnaživanja i bržeg ozdravljenja. 

Infuzija je često prva pomoć kod raznih zdravstvenih problema: dehidratacije, virusnih i bakterijskih infekcija, migrene, opekotina, sunčanice, mamurluka... Među najpoznatijim infuzionim rastvorima nalaze se Ringerov rastvor, Hartmanov rastvor i rastvor glukoze. Sastav i količinu infuzije određuje nadležni lekar. Infuziju daje stručno medicinsko osoblje: medicinske sestre ili tehničari.

Osim infuzija, često se prepisuju i različite vrste lekova koji se primaju putem injekcije. Jedna od naših najtraženijih usluga je davanje fraksiparina kod kuće, koji se najčešće prepisuje posle operativnih intervencija, kao i prilikom oboljevanja od težih oblika korona virusa kod starije (ali nekad i mlađe) populacije. Injekcije najčešće delimo na intravenske, intermuskularne i subkutane. 

Zašto se sve više ljudi odlučuje za usluge privatne medicinske sestre? 


Vreme je novac, a moderno doba nam donosi pregršt usluga koje nam štede vreme i poboljšavaju kvalitet života. Nakon konsultacija sa lekarom, mnogi pacijenti kojima je prepisano davanje terapije putem injekcije ili infuzije nisu u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da svaki dan napuštaju dom i odlaze do nadležne zdravstvene ustanove. Za sve nepokretne i slabo-pokretne pacijente primanje terapije po nalogu lekara kod kuće olakšava život i ozdravljenje. 

Uz to, uz usluge privatne medicinske sestre, možete željenu medicinsko tehničku uslugu dobiti na sopstvenoj adresi u ono vreme koje Vama najviše odgovara, izbegavajući gužve i čekanje redova. Na ovaj način ne morate menjati svoj raspored i usklađivati postojeće obaveze da biste primili prepisanu terapiju. Uz kućno davanje injekcija i infuzija po nalogu lekara, Mobilna sestra pruža širok dijapazon medicinskih usluga poput previjanja rana, lečenja dekubitusa, davanja klizme, nege stome, pomoći pri održavanju lične higijene i zamene pelena za odrasle. 

Kako funkcioniše davanje terapije kod kuće? 


Nadležni lekar određuje vrstu i dužinu terapije u skladu sa zdravstvenim stanjem i istorijom pacijenta. Određene vrste injekcija i infuzija se mogu primati u bolničkim, ali i kućnim uslovima. 

U najkraćem roku od Vašeg poziva ili u traženom terminu, Mobilna sestra dolazi na Vašu adresu, sa zaštitnom opremom, poštujući sve aktuelne epidemiološke mere zaštite. Kada je u pitanju davanje injekcije, Mobilna sestra ima puno strpljenja, dugogodišnje iskustvo i laku ruku, tako da i najplašljiviji pacijenti ne osete nelagodnost pri ovom procesu. Davanje infuzije takođe podrazumeva upotrebu igle i traje duže od davanja injekcije, ali nema neprijatnosti i bola dok infuzija teče. 

Cena usluga medicinske sestre na kućnoj adresi?


Informacije o našem aktuelnom cenovniku možete dobiti najlakše i najbrže pozivom na naš broj telefona 060 32 64 666. Molimo vas da pre poziva pripremite medicinsku dokumentaciju pacijenta (nalog lekara), kao i sve relevantne informacije o zdravstvenom stanju i lokaciji na kojoj se pacijent nalazi. Mobilna sestra će vam ponuditi prvi slobodan termin od momenta poziva ili će vam zakazati termin koji Vama najviše odgovara.

Za sva pitanja, vaše upite i više informacija o našim uslugama možete nam se obratiti i putem zvaničnog mejla Ambulante ili naših društvenih mreža. Cilj Mobilne sestre jeste obezbeđivanje najkvalitetnije medicinsko-tehničke usluge na adresi pacijenta, u najkraćem mogućem roku, onda kada je to Vama najneophodnije.

Uvek tu za Vas,

Vaša Mobilna sestra