Injekcije na Vašoj adresi – Mobilna sestra

29.02.2024
Injekcije na Vašoj adresi – Mobilna sestra

 

 

Šta podrazumeva davanje injekcije?

 

Davanje injekcije podrazumeva davanje terapije – prepisanog leka koji se nalazi u ampuli uz pomoć seta koji podrazumeva špric i iglu. Davanje injekcije sprovode profesionalne medicinske sestre i tehničari, a samu injekcionu terapiju prepisuje lekar.

 

Iako mnogi pacijenti zaziru od davanja injekcija zbog negativnih uspomena iz detinjstva, davanje injekcije ostaje i biće uvek jedan od najefikasnijih načina davanja terapije i osiguravanja da prepisana terapije deluje što brže i najbolje moguće na organizam pacijenta.

 

Kada je davanje injekcije kod kuće posebno pogodno?

 

Davanje injekcije na kućnoj adresi je posebno zgodno onda kada:

 

 • pacijent nije pokretan ili ima problema sa kretanjem, pa se tako dolaskom medicinske sestre za davanje injekcije na kućnu adresu štede dodatni troškovi koji bi podrazumevali angažovanje saniteta i dodatnog ljudstva kako bi se pacijent prevezao do zdravstvene ustanove i nazad
 • pacijent je vremenski ograničen sa intervalom u kojem treba da primi terapiju odnosno treba da prima terapiju svakog dana u isto vreme
 • pacijent treba da primi injekciju tokom vikenda kada većina državnih zdravstvenih ustanova ne radi ili radi skraćeno
 • pacijent je trudnica na održavanju rizične trudnoće kojoj je preporučeno mirovanje ili je u procesu vantelesne oplodnje
 • pacijent želi da uštedi vreme i napor potreban za odlazak i čekanje reda u zdravstvenoj ustanovi radi primanja terapije
 • pacijent želi da sačuva svoju privatnost i primi terapiju u kućnim uslovima gde se oseća najudobnije.

 

Koja terapija odnosno koje injekcije se mogu primiti kod kuće?

 

Širok je dijapazon injekcione terapije koju stručna medicinska sestra ili tehničar mogu aplikovati u kućnim uslovima, prema nalogu lekara. Neke od injekcija koje možete primiti kod kuće podrazumevaju:

 

 • antiinfamatorne lekove
 • hormonsku terapiju
 • imunološku terapiju
 • kortikosteroide
 • antibiotike
 • razne druge lekove prema nalogu lekara

 

Osim injekcija, stručne medicinske sestre i tehničari mogu u kućnim uslovima sprovesti i infuzionu terapiju prema nalogu lekara. Davanje infuzije u ustanovi ili kod kuće najčešće služi nadoknadi izgubljene tečnosti, brzoj rehidrataciji i aplikovanju različite terapije kroz infuzioni rastvor.

 

Kako možete zakazati dolazak medicinske sestre na kućnu adresu radi davanja injekcije ili infuzije?

 

Mobilna sestra, Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu, već osam godina vrši terenski rad na teritoriji Beograda. Jedna od najpopularnijih usluga Mobilne sestre je upravo davanje injekcija ili infuzija kod kuće, prema nalogu lekara.

 

Pozivom na neki od naših brojeva telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 možete dobiti sve informacije vezane za usluge davanja injekcija i infuzija kod kuće, kao i informacije o cenama usluga i slobodnim terminima. Preporučujemo zakazivanje dan ranije ako imate potrebu za tačno određenim terminom dolaska medicinske sestre u toku dana, ali je moguće i zakazivanje danas za danas, ukoliko ima slobodnih termina na raspolaganju.

 

Usluge Mobilne medicinske sestre na kućnoj adresi

 

U Ambulanti za zdravstvenu negu Mobilna sestra možete zakazati širok dijapazon medicinsko-tehničkih usluga u domenu stručne kućne nege. Sve ove usluge profesionalne medicinske sestre mogu izvršiti na adresi pacijenta. Samo neke od naših usluga obuhvataju previjanja i negu rana, negu katetera, negu stome, održavanje higijene nepokretnih pacijenata, davanje klizme i druge usluge kućne nege. Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja!

 

Uvek tu za vas,

Vaša Mobilna sestra