Infuziona terapija kod kuće

25.12.2022
Infuziona terapija kod kuće

 

Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu ,,MOBILNA SESTRA’’ već dugi niz godina izdvaja se po kvalitetu i stručnosti u pružanju medicinsko-tehničkih usluga vezanih za brigu i negu o pacijentima kod kuće. Osim profesionalnog tima sa najbržom reakcijom u odnosu na primljeni poziv, individualno prilagođen pristup pacijentu i pružanje usluge na adresi pacijenta je ono što nas izdvaja od drugih medicinskih ustanova.

Infuziona terapija na kućnoj adresi, prema nalogu lekara, je jedna od najtraženijih usluga Mobilne sestre. U današnjem blogu izložićemo detalje ove usluge, kao i odgovore na najčešća pitanja koja nam pacijenti postavljaju putem telefona ili na terenu, a vezane su za primanje infuzije kod kuće.

 

Šta je to infuziona terapija?

 

Davanje infuzije odnosno davanje infuzione terapije predstavlja unos određenog infuzionog rastvora sa prepisanom terapijom intravenozno direktno u organizam, putem seta za infuziju koji sadrži iglu. Infuzija se primenjuje u mnogim otežanim zdravstvenim stanjima: pri oporavku od hiruških operacija, oporavku od hemioterapije, prilikom teških virusnih i bakterijskih infekcija, kod hroničnog umora i stresa, dehidratacije, upornih glavobolja i migrena, ali i u mnogim drugim slučajevima.

 

Koje vrste infuzije postoje?

 

Infuzionu terapiju određuje lekar upoznat sa zdravstvenim stanjem, problemima i istorijom pacijenta. Lekar određuje vrstu rastvora, dužinu i frekvenciju davanja infuzione terapije. Nekad je dovoljna samo jedna infuzija za optimalan rezultat, a nekad davanje infuzione tarapije može trajati nekoliko dana.

Iako narod infuzije deli na ,,slatke’’ i ,,slane’’, u praksi nailazimo na razne infuzione rastvore koji se koriste u različite svrhe. Najpoznatiji su: fiziološki rastvor, Ringerov rastvor, Hartmanov rastvor, rastvori glukoze u različitim procentima itd. U određene rastvore može se dodavati i druga prepisana terapija poput antibiotika, vitamina, minerala, imunoterapije i slično. Količinu infuzionog rastvora i koliko dugo infuzija treba da teče određuje lekar u skladu sa godinama i stanjem pacijenta. Najčešće davanje jedne infuzije traje oko pola sata do sat vremena.

 

Kako funkcioniše davanje infuzije kod kuće?

 

Davanje infuzije kod kuće nikad nije bilo lakše uz usluge Mobilne sestre, medicinske sestre po pozivu. Infuziju prema nalogu lekara administrira stručna medicinska sestra ili tehničar, a većina infuzija se može primiti i u kućnim uslovima. Mobilna sestra dolazi na kućnu adresu pacijenta gde administrira svu injekcionu i infuzionu terapiju po nalogu lekara, omogućavajući pacijentu uštedu vremena i zadržavanje udobnosti i privatnosti prilikom primanja terapije.

 

Da li je davanje infuzije neprijatno?

 

Davanje infuzone terapije podrazumeva korišćenje seta za infuziju koji sadrži iglu. Osim inicijalnog momenta administriranja infuzije, davanje infuzije nije neprijatno, ne boli, ne peče i ne stvara nikakvu nelagodu kod pacijenta. Terapija data putem infuzije direktno ulazi u organizam pacijenta, preskačući digestivni trakt, pa tako ima brži i jači efekat od terapije koja se uzima oralno.

 

Zakazivanje kućnog davanja infuzije

 

Zakazivanje davanja infuzije na kućnoj adresi u Beogradu možete izvršiti putem broja telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. Možete se opredeliti za termin po vašem izboru ili prvi slobodan termin istog dana. Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice, a možete nam se obratiti i putem zvaničnog mejla ili naših društvenih mreža. Radno vreme Ambulante Mobilna sestra je od 08h do 20h svakog dana u nedelji.

Tu smo za vas!

Vaša Mobilna sestra