Infuzija na kućnoj adresi

25.02.2021
Infuzija na kućnoj adresi


Infuzija predstavlja rastvor tečnosti u kojem se nalaze različite hranljive materije, elektroliti, vitamini i/ili ordinirana terapija. Davanje infuzije se najčešće prepisuje za brži i lakši oporavak u otežanim zdravstvenim stanjima, nakon bolničkih intervencija, kao i u slučajevima dehidratacije. Infuzija može biti ordinirana i kod virusnih i kod bakterijskih infekcija, a i kao dodatna podrška organizmu onkoloških pacijenata.


Koje vrste infuzija postoje?


Infuzije odnosno infuzione rastvore možemo podeliti na više načina. Jedna od podela je na elektrolitne (fiziološki 0.9 NaCl rastvor, Hartmanov rastvor, Ringerov rastvor) i neelektrolitne rastvore (manitol i glukoza). U narodu ponekad možemo čuti podelu infuzija na ,,slatke’’ i ,,slane’’. Fiziološki rastvor 0.9 NaCl je najćešće korišćen u terapiji, Ringerov rastvor sadrži kalcijum i kalijum, dok Harmantov rastvor predstavlja Ringerov rastvor uz dodatak natrijum laktata.


Šta je infuzija koja se pije?


,,Infuzija za popiti’’ se odnosi na različite farmaceutske proizvode za rehidrataciju koji se mogu pribaviti u apoteci i služe kao pomoć pri rehidrataciji organizma. Međutim, za korišćenje ovih proizvoda osoba mora biti u stanju da neometano tokom dužeg vremenskog perioda (koji se meri u danima) pije veću količinu tečnosti (nekoliko litara) u kojoj je rastvoren praškasti proizvod.

Infuzija koja se aplikuje intravenozno je preporučljiva za rehidrataciju kod svih pacijenata koji imaju problema sa gutanjem, povraćanjem ili žele da na brz i efikasan način nadoknade izgubljenu tečnost, hranljive materije i elektrolite. Ordinirajući lekar je taj koji određuje koji infuzioni rastvor, u kojoj količini i kom vremenskom periodu je najadekvatniji za pacijenta.


Da li infuzija pomaže i kod virusa?


Vitaminski infuzioni kokteli efikasno pomažu rehidrataciji organizma, ojačavanju imuniteta i bržem oporavku i ozdravljenju kod svih otežanih zdravstvenih stanja, pa tako i kod borbe sa viremijama težeg oblika. Intravenozno primljen rastvor sa vitaminima ima jači i duži efekat na organizam nego vitamini koji se uzimaju oralno. Pri tome, lekar može prepisati određene lekove u infuziji u slučaju povraćanja, dijareje i visoke temperature.


Kako naručiti infuziju na kućnu adresu?


Uz usluge MOBILNE SESTRE, Ambulante specijalizovane za kućnu zdravstvenu negu, svu prepisanu terapiju putem injekcije i infuzije možete primiti od strane stručne medicinske sestre na vašoj kućnoj adresi.

Mobilna sestra teži da pruži kompletan i integrisan skup medicinsko-tehničkih usluga medicinske sestre u okviru kućne nege. Pokrivamo teritoriju Beograda, a na teren izlazimo radnim danima i vikendom. Topao, ljudski pristup, strpljenje i prilagođavanje svakom pacijentu pojedinačno, kao i stručnost i višegodišnje iskustvo, čine brzu i kvalitetnu medicinsku uslugu zagarantovanom na vašoj kućnoj adresi.

Samo neke od usluga koje Mobilna sestra pruža su:

·        Davanje injekcija i infuzija po nalogu lekara

·        Previjanje rana

·        Nega dekubitusa

·        Davanje klizme

·        Administriranje i zamena katetera

·        Pomoć pri održavanju higijene pacijenata

·        Kućna nega starih i dementnih pacijenata


Infuzija kod kuće – cena?


Za sve informacije o cenovniku Mobilne sestre možete nas kontaktirati putem telefona 060 32 64 666, putem zvaničnog mejla Ambulante ili preko inboksa naših društvenih mreža. Najbrži način da dođete do nas je telefonskim putem, a pre upita vas molimo da pripremite informacije o lokaciji i zdravstvenoj istoriji pacijenta, kao i instrukcije o terapiji iz naloga lekara.

Uz usluge Mobilne sestre možete zaboraviti na stres, čekanje i nepotreban napor da biste dobili neophodnu terapiju. U terminu koji Vama najviše odgovara, Mobilna sestra dolazi kod vas da pomogne vašem bržem ozdravljenju!


Vaša Mobilna sestra