Davanje terapije u Vašoj kući ili stanu – Mobilna sestra

08.04.2022
Davanje terapije u Vašoj kući ili stanu – Mobilna sestra

 

 

Da biste primili terapiju po nalogu lekara, više nije neophodno ići u zdravstvenu ustanovu. Uz usluge MOBILNE SESTRE, Ambulante za kućnu zdravstvenu negu, stručna medicinska sestra dolazi na Vašu adresu i pruža vam neophodnu medicinsko-tehničku uslugu i stručne savete.

 

Davanje infuzija kod kuće

Davanje infuzije po nalogu lekara u kućnim uslovima je jedna od najpopularnijih usluga Mobilne sestre. Posebno pogodno za pacijente koji ne mogu ili ne žele da napuste udobnost svog doma kako bi primili prepisanu terapiju, davanje infuzije kod kuće omogućava primanje terapije bez dodatnog napora ili angažovanja pacijenta. Medicinska sestra po pozivu koja dolazi na vašu adresu štedi vaše vreme i oslobađa vas nepotrebnog čekanja.

Kod kuće se, prema nalogu lekara, mogu primiti vitaminske infuzije (vitaminski kokteli) za poboljšavanje imuniteta i ubrzanje oporavka, infuzije sa elektrolitima za dehidrataciju, infuzije glukoze i infuzije sa različitim lekovima.

 

Davanje injekcija kod kuće

Davanje injekcija po nalogu lekara u kućnim uslovima je takođe jedna od traženijih usluga Mobilne sestre. Injekcije mogu biti subkutane, intramuskularne i intravenozne. Putem injekcija se aplikuju različiti lekovi, kortikosteroidi i hormoni. Laka ruka, stručnost i brzina reakcije su odlike rada Mobilne sestre kada je davanje injekcija u pitanju.

Posebno smo ponosni što smo pružanjem usluga davanja injekcija kod kuće postali deo mnogih uspešnih procesa vantelesne oplodnje i rado izlazimo u susret kada je u pitanju davanje injekcija za VTO u specifičnim terminima.

 

Osim davanja terapije putem infuzija ili injekcija po nalogu lekara, u Ambulanti MOBILNA SESTRA možete dobiti niz profesionalnih medicinsko-tehničkih usluga i usluga zdravstvene nege. Neke od tih usluga su:

  • usluge previjanja: previjanja nakon povreda, posekotina, poderotina i opekotina; postoperativna previjana rane (posle operacije kuka, ugradnje bajpasa, operacije kile, raznih hiruških zahvata…)
  • nega, tretman i lečenje dekubitusa: savetodavni i praktični rad na prevenciji i rešavanju dekubitusa u početnim, ali i problematičnim fazama; korišćenje specijalnih pomoćnih sredstava i obloga za brže zarastanje rana; nabavka antidekubitnog dušeka
  • davanje klizme u kućnim uslovima: evakuaciona klizma u cilju rešavanja dugoročne opstipacije (posebno kod nepokretnih pacijenata ili pacijenata na lekovima koji dovode do opstipacije); klizma pre pregleda, hiruških intervencija i operacija
  • nega urinarnog katetera, ispiranje bešike, zamena i vađenje urinarnog katetera

 

Osim medicinsko-tehničkih usluga, Ambulanta MOBILNA SESTRA je usko specijalizovana za zdravstvenu negu u kućnim uslovima u smislu negovateljskih usluga i pomoći pri održavanju higijene slabo-pokretnih i nepokretnih pacijenata. Usluge kućne nege je moguće prilagoditi individualnim potrebama pacijenta i porodice pacijenta. Najtraženije usluge zdravstvene nege su jutarnja i večernja toaleta: dolazak medicinske sestre radi bazičnog održavanja higijene pacijenta i zamene pelena za odrasle. Osim toalete, dostupna je i usluga kupanja nepokretnih pacijenta (u krevetu ili kupatilu).

 

Za sve informacije o terenskim uslugama MOBILNE SESTRE možete nam se obratiti putem telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269, putem zvaničnog mejla ili naših društvenih mreža. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i zakazivanje, a naše usluge možete dobiti radnim danima i vikendom u periodu od 10h do 20h.

 

Uvek tu za Vas,

Vaša Mobilna sestra