Davanje terapije po nalogu lekara - Mobilna sestra

Davanje terapije po nalogu lekara

 

Lakše ili teže bolesti, postoperativna stanja, razne vrste povreda, migrene, ukočenost – sve to mogu biti indikacije za dobijanje terapije od strane lekara.

Terapija po nalogu lekara je retko kad jednokratna, uglavnom je prepisana na određeni period i da bi bila uspešna i zaista pomogla u nestanku tegoba i vodila ka izlečenju, mora redovno da se daje. Ukoliko je u pitanju parenteralna terapija, a najčešće jeste, nju mora da daje stručno lice.

Davanje terapije po nalogu lekara nešto je sa čim se ambulanta Mobilna sestra, u Beogradu, svakodnevno susreće, jer je upravo ovo jedna od najčešćih usluga koje obavljamo.

Ovu uslugu obavljamo ambulantno, ali i kod vaše kuće, gde medicinska sestra dolazi po dogovoru i u vreme kada vama odgovara, ukoliko je u pitanju bolesnik kojem je nemoguće ili otežano da se kreće.

 

Šta je parenteralno davanje terapije

 

Parenteralno davanje terapije podrazumeva aplikaciju leka na načine koji ne obuhvataju probavni trakt.

Lekovi koji se daju parenteralno postoje u obliku ampula ili infuzionih rastvora, a načini na koje se obavlja parenteralno davanje lekova su infuzija i injekcija. To znači da se ovi lekovi u organizam aplikuju intravenski (u venu), intramuskularno (u mišić) ili subkutano (pod kožu).

Prednosti koje parenteralno davanje leka ima je brže delovanje i činjenica da lek u krvotok stiže stiže nepromenjen. Takođe, kod pacijenata sa želudačnim ili crevnim problemima, ovakav vid davanja leka je najbezbedniji izbor.

 

Kako doći do terapije po nalogu lekara?

 

S obzirom na to kako se daje terapija po nalogu lekara, nju može da obavlja isključivo medicinsko osoblje.

Kada je vaš lekar izdao nalog, sa tim nalogom pozivate ambulantu da biste se dogovorili oko termina dobijanja terapiju. Ona mora biti redovna i ne smete propustiti nijednu terapiju.

Nakon dobijanja prve terapije, sa medicinskim osobljem se dogovarate za svaki sledeći dolazak po terapiju i vas stavljamo uredovan plan poseta.

Takođe, postoji i mogućnost za dobijanje terapije u kućnim uslovima, a ono se najčešće primenjuje kod nepokretnih ili teško pokretnih bolesnika, kod onih sa oslabljenim imunitetom, kod povređenih ili vrlo starih osoba.

 

Zašto angažovati privatnu medicinsku sestru za davanje terapije?

 

Svako ko mora da odlazi u ambulantu po terapiju priželjkuje da što pre dođe na red. Jer, bolesnom čoveku zaista nije lako da čeka. Na žalost, u državnim službama neretko se stvaraju gužve, pogotovo kod ovih svakodnevnih aktivnosti. Koliko god da medicinsko osoblje radi brzo i efektivno, nekada je broj pacijenata toliki da oni naprosto moraju da čekaju.

Naravno, u Domovima zdravlja je vreme za dobijanje terapije limitirano radnim vremenom, što pacijentima (ili onima koji dolaze sa njima) nekada ne odgovara.

 

Usluga privatne medicinske sestre koja radi u svojoj ambulanti, ali i izlazi na teren prema vašoj želji u svakom smislu je najpogodnija što za pacijenta, što za njegovu porodicu.
Ukoliko se odlučite za dobijanje terapije u privatnoj ambulanti, kao što je naša Mobilna sestra, možete biti sigurni da nećete čekati ili da, ne daj bože, ostanete bez terapije.

Ovo je komforan i pristupačan način da redovno dobijate svoje terapije, ali se možete dogovoriti i za kućno davanje terapije, pri čemu medicinska sestra dolazi kod vas, u termina zas koje se dogovorite.
Davanje terapije u kućnim uslovima ne obavezuje pacijenta niti članove porodice da se kreću, što je dodatni benefit. Medicinska sestra stiže u dogovoreno vreme i maksimalno vam izlazi u susret što se tiče željenih termina jer ih uvek možete dogovoriti.

Davanje terapije po nalogu lekara, bilo u našoj ambulanti ili na vašoj adresi, obavlja se stručno i sa pažnjom. Imamo veliko iskustvo u radu sa pacijentima, znamo cake ''da što manje boli', ali umemo da vam izazovemo i osmeh na licu, čak i kad vam do osmeha nije! Rado ćemo vam dati stručne savete u vezi sa negom pacijenta i uneti malo pozitivnog duha!

Brzi smo, profesionalni i spremni na dogovor! I ono što je veoma bitno – uvek smo tu kad smo vam potrebni!

 

Davanje terapije po nalogu lekara - cene

 

Ukoliko Vas zanimaju cene usluge davanja terapije, kontaktirajte nas na brojeve telefona: 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. Uz ovu uslugu, dostupne su vam i ostale naše usluge, koje možete pogledati ovde