Davanje terapije na Vašoj adresi

16.08.2022
Davanje terapije na Vašoj adresi

 

Usluga profesionalne medicinske sestre na vašoj adresi nikad nije bila dostupnija nego danas. Ukoliko vam je potrebno davanje terapije u vidu infuzije ili injekcije, prema nalogu lekara, Mobilna sestra vam može pružiti zdravstvenu uslugu na teritoriji Beograda, u terminu koji vama najviše odgovara.

Kako funkcionišu usluge Mobilne sestre?

Stručna medicinska sestra u kratkom roku od vašeg poziva izlazi na teren i pruža sve neophodne medicinsko-tehničke usluge u kući ili stanu pacijenta. Na ovaj način štedi se vreme i napor koji bi bili neophodni pacijentu da ode do zdravstvene ustanove, pa je stoga posebno pogodno za slabo-pokretne ili nepokretne pacijente, ali i za sve one koji ne žele da napuštaju svoj dom da bi primili terapiju ili dobili drugu uslugu profesionalne medicinske sestre.

Koje su prednosti davanja terapije kod kuće?

Prednosti dobijanja terapije po nalogu lekara kod kuće su brojne. Osim udobnosti i očuvanja privatnosti pacijenta, davanje terapije putem injekcije ili infuzije obezbeđuju da primljeni lek ima brže delovanje na organizam pacijenta nego što bi to postigli lekovi koji se uzimaju oralno i prolaze kroz digestivni sistem.

Određeni lekovi koji se uzimaju oralno imaju negativne posledice u vidu iritacije želuca, creva i ostatka digestivnog sistema. Kada se terapija aplikuje putem injekcije ili infuzije, nema negativnih efekata i iritacije digestivnog sistema, a lekovi brže ispoljavaju svoje dejstvo.

Davanje terapije putem injekcije najčešće je subkutano, intramuskularno ili intravenozno. Putem injekcija daje se širok dijapazon terapije: od lekova protiv akutnih bolova, zgrušavanja krvi, antibiotika, kortikosteroida, imunoterapije pa sve do hormonskih injekcija za održavanje trudnoće ili prolazak kroz proces vantelesne oplodnje.

Postoji više vrsta infuzionih rastvora: Ringerov rastvor, Hartmanov rastvor, fiziološki rastvor, rastvori glukoze… Svaki od ovih rastvora ima svoju specifičnu primenu u medicini. Davanje terapije putem infuzije se prepisuje kod raznih otežanih zdravstvenih stanja od kojih su najčešća dehidratacija, potreba za nadoknadom tečnosti, elektrolita i vitamina, jake virusne i bakterijske infekcije i druga stanja kod kojih je neophodno davanje lekova kroz infuziju.

Davanje infuzije ili injekcije u ambulanti ili kod kuće vrši se po nalogu lekara koji određuje oblik, dužinu i količinu terapije, a terapiju aplicira stručna medicinska sestra ili tehničar.

Koje usluge pruža Mobilna sestra?

U Ambulanti za kućnu zdravstvenu negu MOBILNA SESTRA možete dobiti niz zdravstvenih medicinsko-tehničkih usluga na vašoj adresi, u terminu koji vama odgovara. Pored davanja injekcija i infuzija po nalogu lekara, pružamo usluge previjanja rana, nege dekubitusa, nege katetera, nege stome, nege rane od epiziotomije i carskog reza, rešavanje mastitisa, pomoć pri održavanju samostalnosti i održavanju higijene slabo pokretnih i nepokretnih pacijenata.

Mobilna sestra pruža stručnu, kvalitetnu i brzu uslugu tokom koje primenjuje individualni pristup i prilagođava se senzibilitetu i potrebama svakog pacijenta. Dugogodišnje iskustvo, strpljenje i topao, ljudski pristup su glavne odlike našeg dugogodišnjeg terenskog rada na teritoriji Beograda.

Za sve informacije i zakazivanje možete nam se obratiti putem telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 svakim danom u nedelji u periodu od 08h do 20h. Ne zaboravite da pre poziva pripremite neophodne informacije o zdravstvenoj istoriji pacijenta, medicinsku dokumentaciju odnosno nalog lekara ili otpusnu listu, kao i informacije o lokaciji na koju je potreban dolazak sestre.

I ne zaboravite, kada vi ne možete do nas, Mobilna sestra dolazi kod vas!

Vaša Mobilna sestra