Davanje klizme

Davanje klizme u kućnim uslovima

 

U porodici imate bolesnika, nepokretnu ili staru osobu kojoj je potrebna medicinska pomoć u kući, između ostalog i klistiranje-klizma u kući? Davanje klizme u kućnim uslovima treba prepustiti medicinskom licu, koje će to umeti da obavi brzo, stručno i sa najmanje neugodnosti za pacijenta. Medicinska sestra iz ambulante Mobilna sestra, u Beogradu, rado će se odazvati vašem pozivu i pomoći bolesniku da reši problem sa stolicom ili očisti creva zbog neke druge potrebe.

 

Kada je potrebna klizma u kući?

 

Nega bolesnika u kućnim uslovima često podrazumeva i klistiranje u kući, jer neretko bolesnici (pogotovo sveže operisani ili oni koji se dugotrajno zadžavaju u postelji, pate od zastoja u crevima. Takođe, klistiranje u kućnim uslovima je potrebno i pre nekih lekarskih pregleda ili intervencija, npr. obavezna je kao deo pripreme za endoskopski pregled debelog creva i sličnih dijagnostičkih procedura koje da bi se uspešno obavile, zahtevaju da sadržaj iz creva bude eliminisan.

 

Šta je klizma?

 

Klizma ili klistiranje debelog creva je terapijska procedura koja podrazumeva ubrizgavanje tečnosti kroz analni otvor u debelo crevo radi njegovog čišćenja i pražnjenja, postavljanja diagnoze ili davanja lekova. Klizma se radi isključivo kada je indikuje lekar.

 

Kako se obavlja klizma?

 

Klizma se obavlja tako što se pomoću analnog katetera u debelo crevo ulije tečnost koja se sastoji od vode i nekog od sledećih sastojaka: sapunice, parafinskog ulja, glicerola, čaja od kamilice, fiziološkog rastvora. Ovim se izazivaju nadražaji u crevu, te ono ubrzo nakon toga izbacuje sav sadržaj.

 

Zašto je najbolje da klizmu obavi stručna osoba?

 

Medicinske sestre koje se time bave godinama imaju rutinu i savršeno znaju kako da obave klistiranje, da bi postupak bio izveden pravilno, a da pacijentu ne bude neprijatno ili bolno, što je moguće ukoliko se ne obavi stručno.

Medicinska sestra iz naše ambulante je uvek ljubazna i brižna. Pored brzine i stručnosti, pacijentima i njihovim porodicama to je izuzetno važno. I kada je kod pacijenata prisutan strah, strpljiv pristup i nežan dodir medicinske sestre rešavaju sve. Klistiranje u kući, kao i druga pomoć oko bolesnika, usluga je koju možete dobiti i rano ujutru i kasno uveče, i radnim danima i vikendom, kad god vam je to potrebno, jer je Mobilna sestra uvek tu za vas i vaše bližnje!

 

Davanje klizme u kućnim uslovima - cene

 

Ukoliko Vas zanimaju cene za davanje klizme u kućnim uslovima, kontaktirajte nas na brojeve telefona: 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. Informišite se i o ostalim našim uslugama, koje možete pogledati ovde.