Davanje injekcije – terapija sa najbržim efektom

09.07.2020
Davanje injekcije – terapija sa najbržim efektom


Većina ljudi se ne raduje kada dobije nalog lekara na kome je prepisano davanje injekcija. Ali upravo davanje injekcija dovodi do najbržeg, skoro trenutnog olakšanja kod mnogih pogoršanih zdravstvenih stanja. Zašto je primanje terapije putem davanja injekcija često najefikasniji način lečenja? Saznajte u današnjem tekstu!


Davanje injekcije predstavlja ubrizgavanje rastvora sa lekom putem sterilnog pribora, šprica i igle, direktno u organizam pacijenta. Već je poznato da je injekcija spas u hitnim slučajevima, posebno kada su u pitanju veliki bolovi koji ne jenjavaju. Osobe sa intenzivnim bolovima ne moraju i ne treba takve bolove da trpe ako im se putem davanja injekcije može adekvatno pomoći. Naloge za davanje injekcije prepisuju lekari nakon izvršenog pregleda i analiza, a injekcije daje stručno medicinsko osoblje.


Zašto su injekcije dobre?


Injekcije imaju dve glavne prednosti u odnosu na oralno uzimanje terapije:


1.       Brže delovanje leka

Kada se terapija administrira putem injekcije direktno u krvotok pacijenta, njeno delovanje počinje skoro odmah. U većini slučajeva, pacijent počinje da oseća olakšanje i smanjenje zdravstvenih tegoba u veoma kratkom roku, posebno kada su u pitanju veliki fizički bolovi. Lekovi dati putem injekcije brže deluju na organizam čoveka nego što to čine lekovi uzeti oralno.


2.       Ne iritiraju želudac

Redovno i produženo uzimanje određenih oralnih terapija veoma često dovodi do želudačnih problema, mučnine, povišene kiseline i crevnih problema raznih vrsta. Injekcije se često prepisuju pacijentima koji imaju osetljiv želudac ili druge stomačne probleme, kako bi se izbeglo da primena tableta dodatno ošteti digestivni sistem. Davanje injekcije je način da se primi terapija i da ona bude efikasna, bez negativnih efekata po želudac.


Još jedna od generalnih prednosti davanja injekcije jeste da, uz usluge privatne medicinske sestre po pozivu, injekciju možete primiti i u sopstvenom domu. Ovo je posebno pogodno kada su u pitanju slabo pokretni ili sasvim nepokretni pacijenti, teški i hronični bolesnici kojima je preveliki napor da odlaze do nadležnih ustanova i čekaju redove, kao i za svaku osobu koja želi da uštedi sebi vreme i napor i da primi prepisanu terapiju kod svoje kuće.


Kako Vam Mobilna sestra može pomoći?

Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu ,,MOBILNA SESTRA’’ je specijalizovana za kućno davanje terapije u vidu davanja infuzije i injekcije po nalogu lekara. U udobnosti Vašeg doma, onda kada to Vama najviše odgovara (ili u najkraćem roku od Vašeg poziva) medicinska sestra dolazi na vašu adresu radi administriranja prepisane terapije. Mobilna sestra, medicinska sestra po pozivu, ima dugogodišnje iskustvo u davanju svih vrsta injekcija, puno strpljenja za plašljive pacijente i ,,laku’’ ruku kojom obezbeđuje da neprijatnosti prilikom davanja injekcije budu minimalne.


Cena davanja injekcije kod kuće?

Za sve informacije o cenama naših medicinsko-tehničkih, ali i negovateljskih usluga, možete nas kontaktirati putem broja telefona 060 32 64 666, preko zvaničnog mejla ili inboksa naših društvenih mreža. Ukoliko Vam je usluga kućnog davanja injekcije hitno potrebna, toplo preporučujemo direktan kontakt putem telefona. Molimo Vas da prethodno pripremite podatke o zdravstvenom stanju pacijenta, lokaciju na kojoj se nalazi i detalje naloga lekara o prepisanoj terapiji.

Ako Vi ne možete do nas, MOBILNA SESTRA dolazi kod Vas! Uverite se u naš kvalitet, ljubaznost i iskustvo.

Vaša Mobilna sestra