Davanje injekcije kući uz usluge Mobilne sestre

22.07.2022
Davanje injekcije kući uz usluge Mobilne sestre

 

Produžena kućna zdravstvena nega često je neophodna nakon lekarskog pregleda, određenih lekarskih intervencija ili operacija, ali i kao deo svakodnevnice starijih i hronično obolelih pacijenata koji žele da sačuvaju svoj mir i udobnost. Stručne medicinske usluge kućne nege možete dobiti uz usluge Mobilne sestre, medicinske sestre po pozivu, koja neophodne usluge vrši u udobnosti vašeg doma na teritoriji Beograda.

 

Davanje injekcije kod kuće

 

Terapije putem davanja injekcije po nalogu lekara se često viđa pre i nakon lekarskih intervencija, bilo da su u pitanju operativni zahvati ili, na primer, postupak pripreme za vantelesnu oplodnju, održavanje trudnoće itd.

Davanje injekcije podrazumeva davanje leka intramuskularno, intravenski ili subkutano, uz pomoć šprica i igle. Neki lekovi koji se daju putem injekcije dolaze već napunjeni u špric na koji se stavlja igla za apliciranje, dok drugi dolaze u obliku ampule koja se uz pomoć igle navlači u špric i onda administrira pacijentu.

Davanje injekcije u bolničkim, ambulantnim ili kućnim uslovima, prema nalogu lekara sprovodi stručno medicinsko osoblje: medicinska sestra ili tehničar. Mobilna sestra, medicinska sestra po pozivu, vrši davanje injekcije u kući ili stanu pacijenta. Na ovaj način se štedi vreme i napor pacijenta, a posebno je pogodno za nepokretne pacijente ili one koji prosto ne žele da napuštaju svoj dom, a neophodna im je određena zdravstvena usluga.

Putem injekcije se prema nalogu lekara mogu davati različite terapije: antibiotici, kortikosteriodi, hormoni, imunološka terapija, lekovi protiv bolova i drugo. Bitno je da se lek daje strikno u dozi u kojoj je prepisan, prema onom vremenskom rasporedu i onoliko dugo koliko je odredio nadležni lekar, upoznat sa zdravstenom istorijom i aktuelnim zdravstvenim problemima pacijenta.

Prednosti davanje terapije putem injekcije ili infuzije se pre svega odnose na brže i efikasnije delovanje administriranog leka nego kad se isti uzima oralno i prolazi kroz digestivni trakt gde može doći do neželjenih efekata po želudac i creva.

 

Kako zakazati davanje injekcije kod kuće?

 

Davanje injekcije u vašem stanu ili kući možete zakazati preko Mobilne sestre, Ambulante za kućnu zdravstvenu negu koja vam stoji na raspolaganju svakim danom u nedelji. Uz usluge Mobilne sestre ne morate brinuti da će termin za davanje injekcije biti promašen ili preskočen, ne morate odlaziti do zdravstvene ustanove ili čekati redove. Mobilna sestra dolazi kod vas u prvom slobodnom terminu ili onom terminu koji vama najviše pogoduje.

Za zakazivanje usluga davanja terapije putem injekcije ili infuzije u kućnim uslovima, kao i za informacije o ostalim zdravstvenim uslugama koje nudimo, možete nas kontaktirati putem telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 svakom dana između 08h i 20h. Molimo vas da pre poziva pripremite informacje o prepisanoj terapiji i lokaciji pacijenta.

Osim uslužnog davanja terapije, Mobilna sestra nudi i usluge nege katetera, stome, previjanja rana, tretmana dekubitusa, rešavanja mastitisa, nege rana od epiziotomije i carskog reza, pomoć pri očuvanju samostalnosti i održavanju higijene nepokretnih i teško pokretnih pacijenata, kao i usluge uzimanja uzoraka za laboratorijske analize u saradnji sa laboratorijom Konzilijum.

I ne zaboravite, ako vi ne možete kod nas, Mobilna sestra dolazi kod vas!

Vaša Mobilna sestra