Davanje injekcija

01.10.2019
Davanje injekcija

Da li i Vi, kao i većina nas, imate ružne uspomene iz detinjstva i loše iskustvo sa primanjem injekcija u Domovima zdravlja? Dugo čekanje redova, hladne ambulante, medicinske sestre koje ne obraćaju pažnju na Vašu neudobnost i strahove, već samo gledaju kako da što brže završe posao? Modrice i podlivi nakon loše aplikovanih injekcija?

Ukoliko je nešto od prethodno navedenog bio i Vaš slučaj, imamo dobru vest za Vas. Više ne morate da se bavite čekanjem redova u državnim zdravstvenim ustanovama sa strahom od grubog pristupa dežurne medicinske sestre. Uz usluge privatne medicinske sestre sa dugogodišnjim iskustvom, sada možete terapiju putem davanja injekcije primiti neosetno, onda kada Vama to najviše odgovara, bez da napuštate udobnost svoga doma. U narednim redovima ćemo Vas malo bolje upoznati sa procedurom davanja injekcija u kućnim uslovima.

Šta su injekcije?

Injekcija podrazumeva ubrizgavanje u organizam koncentrisane količine određenog leka, rastvorenog u maloj količini tečnosti. Lek se na ovaj način ubrizgava direktno u organizam pacijenta, korišćenjem sterilnog medicinskog pribora čiji su osnovni elementi špric i igla za injekcije.

Vrste injekcija

Injekcije se najčešće dele prema mestu na koje se ubrizgavaju, pa stoga razlikujemo:

·       Intradermalne ili kožne

·       Supkutane ili potkožne

·       Intramuskularne ili mišićne

·       Intravenozne

·       Intralumbalne

·       Intraarterijske

·       Ostale injekcije

Najveći deo injekcija se daje u mišić, u venu ili pod kožu. Putem potkožne injekcije najčešće se daju suspenzije i vodeni rastvori.

Kada se primaju injekcije?

Injekcije su često standardni deo terapije kod određenih bolesti i lošeg zdravstvenog stanja. Putem injekcije se aplikuju lekovi onda kada je potrebno njihovo brže i efikasnje delovanje, ali i kada je potrebno da se lek aplicira na striktno određeno mesto. Davanjem injekcije obezbeđuje se preciznost i izbegava oštećenja želudca do kojeg može doći prilikom oralnog uzimanja određenih lekova. Davanje terapije putem injekcija se takođe prepisuje onda kada pacijent nije u stanju da guta ili zbog drugih razloga ne može da uzima terapiju oralno.

Injekcije se daju po nalogu lekara, u skladu sa dijagnozom pacijenta i planom lečenja. Od izuzetne je važnosti da injekciju aplicira stručno medicinsko osoblje sa iskustvom, vodeći se instrukcijama lekara specijaliste. Ukoliko injekciju aplicira nestručno osoblje ili osoba se nedovoljno iskustva, može doći do niza problema i velikih nelagodnosti za samog pacijenta.

Kako vam MOBILNA SESTRA može pomoći?

Pre svega, Mobilna sestra pruža niz usluga medicinskih sestara na terenu, a jedna od najtraženijih usluga koje Mobilna sestra pruža u kućnim uslovima je upravo davanje injekcija. Za sve pacijente kojima je potrebno hitno davanje injekcija, a i za one kojima prosto ne odgovara radno vreme državnih zdravstvenih ustanova i radije bi nastavili lečenje u udobnosti svog doma, Mobilna sestra je na usluzi. Davanje injekcija kod kuće omogućava pacijentima da prime propisanu terapiju na svojoj adresi, bez nepotrebnog putovanja i čekanja redova.

Uz stručnost, dugogodišnje iskustvo i laku ruku, Mobilna sestra će se pobrinuti da injekciju ni ne osetite i ubrzati Vaš put ka ozdravljenju. Pažljiv i nežan pristup Mobilne sestre prema pacijentima garantuje da će svi pacijenti, od najmlađih pa do onih najstarijih, primanje terapije doživeti kao prijatno iskustvo. Uslužno davanje injekcije je moguće dogovoriti rano ujutru, kasno uveče ili u bilo koje vreme između, radnim danima i vikendom, na Vašoj adresi.

Cena davanja injekcija u kućnim uslovima?

Za sve informacije o uslugama privatne medicinske sestre i ceni davanja injekcija u kućnim uslovima ili ambulanti, možete se obratiti Mobilnoj sestri putem telefona 064 32 64 666, putem mejla ili društvenih mreža. Sa Mobilnom sestrom se uvek lako i brzo možete dogovoriti o primanju injekcija u kućnim uslovima ili u ambulanti onda kada to Vama najviše odgovara, onoliko dugo koliko Vam je propisana neophodna terapija.

Vaša MOBILNA SESTRA