Davanje infuzije kod kuće

05.12.2019
Davanje infuzije kod kuće

Šta je infuzija? Može li se infuzija primiti kod kuće? Koje vrste infuzije postoje? Saznajte u današnjem blogu!


Šta je infuzija?


Infuzijom se postiže dugotrajan i ravnomeran unos hranljivih materija (vitamina, minerala, elektrolita itd.) u formi tečnosti direktno u krvotok pacijenta. Infuzije se primenjuju onda kada je potrebno uneti veće količine vode i drugih hranljivih elemenata u orgranizam pacijenta: kada je došlo do dehidratacije, hronične iscrpljenosti, akutnih infekcija, opekotina, migrene, oslabljenog imunog sistema, poremećaja rada probavnog sistema, kada je potrebno obezbediti unos neophodne količine hranljivih materija koje ne mogu biti unete na uobičajen način (parenteralna ishrana), kada je potrebna dugotrajna primena određenog leka i održavanje stalne koncentracije leka u krvi, kao i u mnogim drugim situacijama.


Koje vrste infuzije postoje?


Kada je podela infuzija u pitanju, delimo ih na intraarterijske i intravenske u skladu sa tim da li se apliciraju u venu ili arteriju pacijenta. Za razliku od injekcija, infuzijom se sporije ubacuje neophodna terapija direktno u krvotok pacijenta, uz mnogo veću količinu tečnosti. Infuzija utiče na sam sastav krvi, pa se stoga ovim putem koriguju i poremećaji sastava krvi.


Kada se daje infuzija kod kuće?


Infuzija je često prva i najefikasnija pomoć kod mnogih otežanih zdravstvenih stanja. Infuzijom se brzo aplikuje neophodna terapija, koja dovodi do skoro trenutnog olakšanja i smanjenja bolova i drugih neprijatnosti kod pacijenta. Kroz infuziju se mogu davati prepisani lekovi, ali i koktel vitamina i minerala za jačanje imuniteta i osnaživanje. Infuzija je blagotvornija u odnosu na terapiju lekovima koji se uzimaju oralno iz dva razloga:

·         Infuzija ne iritira creva i želudac kao što to tablete umeju da učine

·         Infuzija deluje brže nego lekovi koji se uzimaju oralno jer se aplikuje direktno u krvotok pacijenta i time se skraćuje vreme do početka delovanja terapije

Ukoliko želite da izbegnete čekanje redova u državnim institucijama, uštedite na vremenu i smanjite nepotreban stres, infuziju možete primiti u privatnoj ambulanti ili kod kuće. Ukoliko želite da infuziju primite kod kuće, bitno je da kućno davanje infuzije izvrši stručno medicinsko osoblje po nalogu lekara.


Ko daje infuziju kod kuće?


Davanje infuzije kod kuće, po nalogu i instrukciji lekara, trebala bi obaviti stručna medicinska sestra sa iskustvom. Mobilna sestra je registrovana i 100% legalna Ambulanta za pružanje usluga kućne zdravstvene nege koja već 5 godina radi na teritoriji Beograda, a naše privatne medicinske sestre imaju neophodno obrazovanje i iskustvo u pružanju medicinskih i negovateljskih usluga na terenu.

Toplim pristupom i nežnom rukom, Mobilna sestra obezbeđuje stručno i bezbolno davanje infuzije u udobnosti Vašeg doma, bez modrica, podliva i drugih komplikacija. Pružamo usluge davanja infuzije kod kuće u fleksibilnim terminima, bez čekanja, profesionalno, stručno i u najkraćem roku.


Cena davanja infuzije kod kuće?


Ukoliko Vam je neophodno više informacija o ceni davanja infuzije kod kuće, možete se obratiti Mobilnoj sestri preko broja telefona 060 32 64 666, putem oficijalnog mejla ambulante ili putem naših društvenih mreža. Mobilna sestra je tu da odgovori na sva Vaša pitanja, pruži usluge stručnog savetovanja ukoliko su neophodne, kao i medicinske usluge kućnog davanja infuzije ili injekcije na Vašoj adresi, u terminu koji Vama najviše odgovara. Pažljiv i stručan pristup Mobilne sestre čini davanje infuzije prijatnim iskustvom, čak i za najplašljivije pacijente.

Vaša Mobilna sestra