Davanje infuzije i injekcije kod kuće

28.05.2020
Davanje infuzije i injekcije kod kuće


Kod mnogih lakših i težih bolesti pacijentima se prepisuje terapija od strane lekara koja je tu da im pomogne na putu ka ozdravljenju i ublaži ili sasvim otkloni njihove zdravstvene tegobe i neprijatnosti uzrokovane bolešću. Pored oralnog uzimanja lekova, najčešće terapije po nalogu lekara se daju putem infuzije i injekcije

Lekovi u obliku ampula i infuzionih rastvora se administriraju putem injekcija i infuzija, a to se čini intravenski (u venu), intramuskularno (u mišić) ili subkutano (ispod kože). A šta još treba da znate pre nego što primite injekciju ili infuziju?


  • Terapiju po nalogu lekara treba da administrira isključivo stručno, licencirano medicinsko osoblje sa iskustvom, kako bi se minimizirale šanse da dođe do komplikacija i bolnih neprijatnosti poput modrica i podliva prilikom davanja infuzije ili injekcije. Terapija se daje isključivo u dozama i vremenskim intervalima koje je lekar prethodno prepisao.
  • Za davanja injekcije i infuzije podrazumeva se upotreba igle. Davanje injekcije traje relativno kratko, dok davanje infuzije podrazumeva da se igla za koju je povezan sistem za infuziju plasira u venu i tu ostaje dok tečnost određenim tempom ne uđe u krvotok. Međutim, neprijatnost se oseti samo prilikom plasiranja igle, a ne tokom celog procesa davanja infuzije, tako da i plašljivi pacijenti mogu da odahnu i prime neophodnu terapiju bez velikog stresa. Davanje injekcije i infuzije je još manje bolno kada ih administrira medicinska sestra sa dugogodišnjim iskustvom i ’’lakom rukom’’.
  • Za vreme davanja infuzije pacijent ne sme da pomera ruku u kojoj je igla. Medicinsko osoblje vrši nadzor nad pacijentom prilikom primanja infuzije i svaka eventualna promena na pacijentu koja se primeti mora biti ispraćena. Veoma često se dešava da pacijent odmah oseti olakšanje i ublažavanje tegoba nakon primljene infuzije, a ovaj način administriranja lekova je posebno preporučljiv ljudima sa želudačnim ili crevnim problemima.
  • Terapiju putem infuzije i injekcije možete primiti u Ambulanti, ali i u udobnosti vašeg doma, a Mobilna sestra je tu da pruži neophodne zdravstvene medicinsko-tehničke i negovateljske usluge onda kada su Vam najpotrebnije.

Kako Vam Mobilna sestra može pomoći?


Ambulanta za kućnu zdravstvenu negu ,,MOBILNA SESTRA’’ ima dugogodišnje iskustvo u davanju terapije po nalogu lekara u kućnim uslovima. To znači da pacijent može primiti injekciju ili infuziju po nalogu lekara u sopstvenom domu, od strane licencirane i stručne medicinske sestre po pozivu koja u dogovoreno vreme dolazi na adresu pacijenta. 

Na ovaj način se pre svega štedi vreme pacijenta i njegovih najbližih, kao i energija potrebna za odlazak do zdravstvene institucije i čekanje u redovima, što je posebno značajno za pacijente u težem zdravstvenom stanju, one koji su slabo pokretni ili nepokretni, kao i palijativne pacijente. U dogovoreno vreme ili u najkraćem roku od vašeg poziva, Mobilna sestra dolazi da administrira terapiju infuzijom ili injekcijom kod kuće, po nalogu lekara.


Cena davanja infuzije i injekcije kod kuće


Za više informacija o cenama davanja infuzije i injekcije kod kuće možete kontaktirati Mobilnu sestru putem broja telefona 060 32 64 666 ili nam pišite putem mejla i inboksa naših društvenih mreža. Molimo Vas da pre poziva pripremite informacije o zdravstvenom stanju pacijenta, prepisanoj terapiji i lokaciji, kako bismo najlakše i najbrže mogli da Vam izađemo u susret. Radnim danima i vikendom, u terminu koji Vama najviše odgovara, tu smo za Vas!

Vaša Mobilna sestra