Davanje infuzija

Davanje infuzija u kući i ambulanti

 

Davanje infuzija je način da se osobi koja je u određenom lošem zdravstvenom stanju na brz način pomogne, kako bi osetila automatsko olakšanje. Infuzija se daje po nalogu lekara, a može da se primi u ambulanti ili kod kuće. Mobilna sestra je tu za vas da vam pomogne u oba slučaja. Ukoliko bolesnik nije u mogućnosti ili u stanju da dođe u ambulantu, obavlja se davanje infuzija u kući, čime se pacijentu omogućava da infuziju dobije baš onda kada mu je potrebna, bez čekanja ili zamaranja oko dolaska.

Davanje infuzije je jedna od osnovnih usluga medicinske sestre iz ambulante Mobilna sestra, u Beogradu. Profesionalne i uvek ljubazne medicinske sestre izlaze na teren i obavljaj svu potrebnu pomoć oko bolesnika, a nega bolesnika svakako obuhvata i ovu uslugu. Uvek strpljive i nežne, pacijentima pomažu da se odmah osećaju bolje.

 

Šta je infuzija?

 

Ako ste makar jednom primali infuziju, onda znate kakvo olakšanje ona pruža, u stanjima kada se čovek oseća izuzetno loše. Ona se koristi za nadoknadu tečnosti ili elektrolita.

Infuzija je lagana, ali ravnomerna intravenska  primena materije fiziološki aktivnog ili inaktivnog rastvora. Za razliku od injekcija, infuzija je način da tečnost u vidu rastvora uđe direktno u krvotok i to ravnomerno i na duži vremenski period. Pacijent oseća umanjenje tegoba u najbržem mogućem roku, a njegov organizam se snabdeva materijama koje su mu preko potrebne.

Infuziju lekar prepisuje u situacijama kada postoji potreba za unošenjem velike količine tečnosti u organizam, kao i u situacijama kada su organizmu potrebne hranljive materije, kao i kod primena nekih lekova, poremećaja krvi i sl.

Davanje infuzije može obaviti isključivo stručno medicinsko osoblje.

 

Kada se daje infuzija?

 

Davanje infuzije se prepisuje kao pomoć kod mnogobrojnih situacija kod bolesnih, ali i zdravih ljudi. Najčešće potrebe za infuzijom nose sledeća stanja:

 • kod dehidracije organizma
 • kod poremećaja probave (dugotrajne uporne diareje)
 • kod opalog imuniteta, akutne ili hronične virusne ili bakterijske infekcije
 • kod stanja stresa, hroničnog umora i iscrpljenosti
 • kod dugotrajne upotrebe lekova ili nemogućnosti unošenja lekova „na usta“
 • kao kombinacija sa nekim lekovima, kako bi oni brže dospeli u krvotok
 • kod jake i uporne migrene
 • kod alergije
 • kod malokrvnosti i poremećaja elektrolita u krvi
 • nakon opekotina
 • tokom dugotrajnih temperatura
 • kod detoksikacije posle hemoterapije
 • za oporavak organizma posle zračenja i hemoterapije
 • kod osećaja mučnine prilikom trovanja hranom, prekomernog konzumiranja alkohola i sl.

 

Zašto angažovati Mobilnu sestru za davanje infuzija?

 

Infuzije se mogu dobiti u medicinskim ustanovama, ali i u kućnim uslovima, putem usluga privatne medicinske sestre. Ukoliko pacijent nije na bolničkom lečenju, po infuziju mora da dođe u medicinsku  zdravstvenu ustanovu. S obzirom na to da su pacijenti kojima je potrebna infuzija najčešće u vrlo lošem stanju, mnogo je brže, ali i komfornije za njih da ovu uslugu dobiju u svom domu. U slučaju da se opredele za davanje infuzije u kućnim uslovima, to je moguće zakazati telefonskim pozivom ili mail-om.

Privatne medicinske sestre izlaze u susret vašim potrebama i dolaze kod vas onda kada vam je to potrebno, a imaju ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta.

Davanje infuzije u ambulanti ili vašem domu koje obavlja Mobilna sestra, obavlja se stručno i profesionalno, u najkraćem vremenskom roku od vašeg dolaska ili poziva. Čak i kad vam je infuzija potrebna kasno uveče ili tokom vikenda, Mobilna sestra će vam je obezbediti, uz ljubaznost, pažnju i toplu reč.

 

Davanje infuzije - cena

 

Ukoliko Vas zanimaju cene za davanje infuzije kod kuće ili u ambulanti, kontaktirajte nas na brojeve telefona : 060 32 64 666 ili  71 15 269. Pored ove usluge, na raspolaganju smo vam  i sa ostalim uslugama, koje možete pogledati ovde.

 

Mobilna sestra - Davanje infuzija
Mobilna sestra - Davanje infuzija
Mobilna sestra - Davanje infuzija
Mobilna sestra - Davanje infuzija
Mobilna sestra - Davanje infuzija