Briga i nega o nepokretnim licima

Briga o nepokretnim licima

 

Imati nepokretnog bolesnika u kući nije nimalo lako. Bilo da se bolesnik otežano i ograničeno kreće ili je potpuno nepokretan, potrebna mu je posebna vrsta nege i pomoći. Članovi porodice to najčešće ne postižu, što zbog svojih obaveza, što zbog nedovoljne stručnosti. Ipak, postoje načini da se nepokretnim osobama i njegovim najbližima znatno olakša svakodnevica. Briga o nepokretnim licima je usluga koju medicinske sestre iz ambulante Mobilna sestra, u Beogradu, obavljaju sa ljubavlju i pažnjom, čime omogućava da osobe čije je kretanje iz različitih razloga onemogućeno, dobiju maksimalnu negu, podršku, pomoć i društvo!

 

Kada je briga o nepokretnim osobama najbolje rešenje?

 

Jedan deo nepokretnih bolesnika su osobe čija je pokretljivost ograničena ili nemoguća zbog posledica različitih bolesti, operacija ili povreda.. Tu spadaju i lica koja koriste invalidska kolica, hodalicu ili koriste neko drugo ortopedsko sredstvo, ali nisu u mogućnosti sami da ih koriste.

Sa druge strane, pomoć je potrebna i osobama koje su zanemoćale od starosti, zbog čega su njihove funkcije kretanja znatno oslabljenje ili su u potpunosti vezane za krevet.

Osobama sa ovakvim problemima automatski je otežano kompletno životno funkcionisanje, te im je potrebna asistencija oko higijene, hranjenja, uzimanja lekova, zamene urin kesa, kontrole krvnog pritiska ili šećera u krvi, nabavke namirnica i lekova i mnogo toga drugog.

Kućna nega nepokretnih lica pokriva sve ove potrebe i još mnogo više!

 

Šta tačno podrazumeva briga o nepokretnoj osobi?

 

Uz pomoć stručne, brze i ljubazne medicinske sestre, negovateljice i gerontodomaćice, nega nepokretnih bolesnika u kući postaje manje opterećenje članovima porodice, jer tu stavku mogu u potpunosti da prepuste osobi koja će o svakom detalju voditi računa. Bolesniku se pruža vrhunska nega i topao ljudski pristup, čime mu se njegovo stanje u ogromnoj meri olakšava.

 

Kućna nega nepokretnih bolesnika uključuje:

 

  • Pomoć oko higijene (uključujući kupanje nepokretnih bolesnika, pranje kose uz pomoć mobilne kadice, zamenu pelena, zamenu urin kesa...)
  • Priprema i serviranje hrane, hranjenje
  • Kontrola, nabavka i briga o redovnom uzimanju lekova
  • Redovna kontrola vitalnih funkcija, pulsa, krvnog pritiska i šećera u krvi
  • Pomoć pri kretanju i korišćenju ortopedskih pomagala

 

U zavisnosti od potrebe i dogovora, nega nepokretnih bolesnika može da podrazumeva i sledeće usluge:

  • Sanitetski transport i pratnju medicinske sestre (odvođenje na lekarski pregled ili banjsko lečenje, svadbu, krštenje ili drugi važan porodični događaj….)
  • Nabavka kućnih potrepština
  • Pranje veša, peglanje, pranje posuđa...
  • Čuvanje nepokretnih osoba, uz negu i druženje

 

Kućna nega nepokretnih osoba - cenovnik

 

Ambulanta Mobilna sestra nalazi se u Beogradu, a usluge brige o nepokretnim osobama obavljaju se na teritoriji ovog grada i okoline. Kućna nega obavlja se 24 časa dnevno. Ukoliko Vas zanimaju cene za kućnu negu nepokretnih, kontaktirajte nas na brojeve telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269  te ćemo Vam rado dati informacije o tačnoj ceni, a u odnosu na konkretne usluge koje su Vam potrebne.

Mobilna sestra pruža sigurnije, kvalitetnije i povoljnije rešenje vaših problema, u odnosu na agencije koje se bave ovim uslugama ili pojedinačne sestre koje rade preko oglasa.

Uz ovu uslugu, može vam zatrebati i neka druga usluga koju obavljamo, a možete ih pogledati ovde.

 

Briga i nega o nepokretnim licima