Blog

Dekubitus i kućna nega: rešenje problema
Dekubitus i kućna nega: rešenje problema

11.04.2016

U praksi MOBILNE SESTRE jedna od najčešćih stanja kod kućne zdravstvene nege sa kojim se susrećemo su rane od ležanja ili - dekubitus. Dekubit, kako se to često narodski kaže, su tipične rane koje se javljaju kod nepokretnih ili polupokretnih pacijenata koji su otpušteni na kućnu negu i sa kojim pacijenti ali i njihovi najbliži imaju najviše problema.
Zašto MOBILNA SESTRA?
Zašto MOBILNA SESTRA?

09.04.2016

Za mnoge od nas, danas u modernom svetu, medicinske usluge i razvijeni metodi savremenog lečenja su mnogo dostupniji nego pre nekoliko decenija. Ali, postoje situacije kada nam je medicinska i kućna nega potrebna i u našem sopstvenom domu.
Imaš zdravlje u svojoj kući!
Imaš zdravlje u svojoj kući!

05.04.2016

Pravi prijatelj se prepozna kada stvari postanu teške. I kad misliš da nema nikoga da ti pomogne. To se vidi kada je bolest u pitanju ili kada te snađe slična nesreća. Moja majka ima 82 godine, imala je tešku operaciu kuka i bila je nepokretna. I niko nije hteo da je pogleda, u bolnici su je pustili odmah nakon operacije.
Kućna medicinska nega u Beogradu
Kućna medicinska nega u Beogradu

04.04.2016

Situacije kada je dobrodošla medicinska nega u kući su nebrojene: sprečeni ste da odete do ambulante, oporavljate se od operacije, u kući imate bolesnika koji je nepokretan ili teško pokretan, osobu koja mora da prima terapije i slično. Tada su usluge medicinskih sestara, koje dolaze po vašem pozivu, od neprocenjivog značaja. Za bilo koji scenario, gde vam je potrebna medicinska pomoć u kući, dobro je imati osobu na koju se uvek možete osloniti.