Blog

Mali saveti za veliko srce: KUĆNA NEGA PACIJENATA
Mali saveti za veliko srce: KUĆNA NEGA PACIJENATA

25.04.2016

Često se dešava da bolesnika treba negovati i lečiti u kućnim uslovima, bez obzira na to da li je u pitanju dete ili odrasla osoba. To se obično dešava kada su u pitanju neke lakše bolesti ili povrede, oporavak, kućna nega posle bolničkog lečenja ili posle neke hirurške operacije (intervencije). Osim toga, kućna nega je kod težih pacijenata, naročito onih polupkretnih ili nepokretnih, osnovni preduslov njihovog oporavka, ili kavlitetnog života u postojećim uslovima.
Pismo jedne negovateljice - Čovek je uvek čovek
Pismo jedne negovateljice - Čovek je uvek čovek

20.04.2016

MOBILNA sestra osnovana je da pomaže drugim ljudima. Uz svu medicinsku stručnost, zdravstvenu praksu, veliki trud i profesionalizam, nikada ne zaboravljamo ono najvažnije: ljudi uvek rade sa drugim ljudima i za druge ljude, kao i za sebe same. To je suština dobre zdravstvene nege. Naše medicinske sestre i negovateljice su profesionalci kojima je čovek uvek na prvom mestu. Nedavno sam dobila jedno pismo od jedne moje saradnice, koja je počela da radi kod nas, u Mobilnoj sestri.
Alchajmer - kako negovati bolesnika?
Alchajmer - kako negovati bolesnika?

18.04.2016

Danas skoro da nema nekoga koga ne poznajete a da se on lično, ili neko ko je blizak prijatelj, član porodice ili poznanik, nije razboleo, susreo ili borio sa zastrašujućom bolesti - Alchajmerom. U svom dugogodšnjem iskustvu u nezi pacijenata, bolesnici sa ovom bolesti spadaju u najteže slučajeve dugotrajne kućne zdravstvene nege u praksi Mobilne sestre.
Dekubitus i kućna nega: rešenje problema
Dekubitus i kućna nega: rešenje problema

11.04.2016

U praksi MOBILNE SESTRE jedna od najčešćih stanja kod kućne zdravstvene nege sa kojim se susrećemo su rane od ležanja ili - dekubitus. Dekubit, kako se to često narodski kaže, su tipične rane koje se javljaju kod nepokretnih ili polupokretnih pacijenata koji su otpušteni na kućnu negu i sa kojim pacijenti ali i njihovi najbliži imaju najviše problema.
Zašto MOBILNA SESTRA?
Zašto MOBILNA SESTRA?

09.04.2016

Za mnoge od nas, danas u modernom svetu, medicinske usluge i razvijeni metodi savremenog lečenja su mnogo dostupniji nego pre nekoliko decenija. Ali, postoje situacije kada nam je medicinska i kućna nega potrebna i u našem sopstvenom domu.
Imaš zdravlje u svojoj kući!
Imaš zdravlje u svojoj kući!

05.04.2016

Pravi prijatelj se prepozna kada stvari postanu teške. I kad misliš da nema nikoga da ti pomogne. To se vidi kada je bolest u pitanju ili kada te snađe slična nesreća. Moja majka ima 82 godine, imala je tešku operaciu kuka i bila je nepokretna. I niko nije hteo da je pogleda, u bolnici su je pustili odmah nakon operacije.
Kućna medicinska nega u Beogradu
Kućna medicinska nega u Beogradu

04.04.2016

Situacije kada je dobrodošla medicinska nega u kući su nebrojene: sprečeni ste da odete do ambulante, oporavljate se od operacije, u kući imate bolesnika koji je nepokretan ili teško pokretan, osobu koja mora da prima terapije i slično. Tada su usluge medicinskih sestara, koje dolaze po vašem pozivu, od neprocenjivog značaja. Za bilo koji scenario, gde vam je potrebna medicinska pomoć u kući, dobro je imati osobu na koju se uvek možete osloniti.