BAKA i DEKA SITING - nega i druženje

Čuvanje starih osoba - baka i deka siting

 

Ponekad smetnemo sa uma koliko je svakom ljudskom biću potrebno društvo, pažnja i razumevanje, ma koliko godina ta osoba imala. Bake i deke, pored potrebe za negom i različitim vrstama pomoći, imaju potrebu i za druženjem, odnosno razgovorom sa drugim ljudima. Njima jednako treba topla reč, malo neobaveznog razgovora ili makar neko da ih sasluša, a oni gotovo uvek imaju svašta zanimljivo da nam ispričaju.

Ukoliko nemate dovoljno vremena da posvetite druženju sa svojim starijim članovima porodice ili zbog udaljenosti ne možete preuzeti ovu obavezu na sebe, ljubazno osoblje iz ambulante Mobilna sestra rado će praviti društvo baki ili deki iz vaše porodice!

 

Kome je potreban baka i deka siting?

 

Čuvanje starih lica, uz negu i druženje, savršena je usluga za sve Vas koji znate koliko je međuljudski kontakt važan starim ljudima, kao i za sve vas koji ste fizički udaljeni od starih osoba o kojima brinete i koji vam znače. Korisnost usluge prepoznaćete i vi koji imate puno obaveza, ali vam iz misli ne izlaze vaši roditelji, deke, bake za koje znate da vape za pažnjom, negom i razgovorom.

Ukoliko osećate potrebu da učinite nešto više za baku ili deku o kojima brinete, dogovor sa stručnim licem oko toga da pričuva staru osobu stalno ili po potrebi i bude joj oslonac doneće mir u vaše srce i misli, a vašoj staroj osobi uneće kvalitet i radost u svakodnevicu.

 

Šta podrazumeva baka i deka siting?

 

Baka i deka siting je čuvanje starih osoba, a usluga podrazumeva negu i druženje.

 

  • zdravstvena nega po potrebi - davanje lekova, merenje pritiska ili šećera u krvi, davanje insulina ili injekcija i sl.
  • obavljanje poslova van kuće za stare - kupovina, nabavka lekova, recepata itd.
  • druženje u kući i van nje - razgovori, čitanje, zajedničke šetnje...

 

U odnosu na vaše lične obaveze, ali i na potrebe stare osobe o kojoj ste preuzeli brigu, čuvanje starih može biti usluga koja se obavlja u kontinuitetu (dnevno, nedeljno, mesečno) ili usluga koja se obavlja povremeno (na sat).

 

Sve što se dobija ovom uslugom korisno je, kako starima koji se otežano ili nesigurno kreću, oslabljenog su vida, koriste invalidska kolica, moraju redovno da primaju terapiju i slično, tako i onima koji su solidnog zdravstvenog stanja, ali im je potrebna prijateljska podrška, lep razgovor, šetnja u kojoj na nekog mogu da se oslone...

 

Zašto odabrati baš Mobilnu sestru za čuvanje baka i deka?

 

  • Zato što su njihove medicinske sestre brze, iskusne i stručne
  • Zato što imaju, iznad svega, ljudski pristup, ljubaznu reč, razumevanje i osmeh
  • Zato što je ova vrsta organizovane pomoći starim osobama kvalitetnija i povoljnija od ostalih vidova sličnih usluga
  • Jer su vam na raspolaganju i onda kada drugi nisu

 

Čuvanje starih osoba - cenovnik

 

Da biste saznali cene za uslugu čuvanja starih osoba, kontaktirajte nas na brojeve telefona 060 32 64 666 ili 011 71 15 269 ili mailom pa ćemo vas, a u odnosu na konkretne usluge koje su Vam potrebne, informisati o cenama.

Ambulanta Mobilna sestra nalazi se u Beogradu, a sve usluge se obavljaju na teritoriji ovog grada i okoline.

Ukoliko vam zatreba neka druga usluga koju obavljamo, sve detalje o njima možete pogledati ovde.