Aplikacija injekcija

Davanje injekcija kod kuće

 

Injekcije su jedan od najbržih i najpouzdanijih načina da pacijent dobije lek, vrlo često hitno ili, barem, u određeno vreme. Time je davanje injekcije od vitalnog značaja za zdravlje, pa i život pacijenta. Ipak, nisu svi u mogućnosti da odu po ovu uslugu ili im radno vreme ustanova u kojima se ova usluga obavlja ne odgovara. Sa druge strane, nemali broj ljudi ima i strah od injekcije i to nosi novi problem. Rešenje pruža Mobilna sestra i davanje injekcija u kući!

Davanje injekcija kod kuće omogućava pacijentima koji su onemogućeni da prime injekciju u ambulanti ili u određeno vreme, da tu istu uslugu dobiju na svojoj adresi.

Jedna od najtraženijih usluga medicinske sestre iz ambulante Mobilna sestra, u Beogradu, upravo je davanje injekcija u kući. Bilo da su u pitanju nepokretni pacijenti ili im je iz bilo kojeg drugog razloga, nezgodno da dolaze u ambulantu, prijatna i stručna medicinska sestra dolazi na kućnu adresu i obavlja uslužno davanje injekcija u doba u koje  je pacijentu to potrebno! Pored toga, ona ume da odagna strah i najvećim strašljivcima, jer, kako kažu njeni pacijenti, ima "laku ruku", toplu reč i osmeh za sve!

 

Šta su injekcije?

 

Injekcija podrazumeva ubrizgavanje lekova u tečnom stanju, uz pomoć sterilnog pribora:  šprica i igle za injekcije. Pre davanja injekcije, medicinska sestra najpre dezinfikuje mesto na koži na kojem se daje injekcija. Kada se ubrizgaju pomoću injekcije, lekovi se automatski resorbuju u krvotok pacijenta. Prema mestu ubrizgavanja injekcije, razlikujemo i vrste injekcija.

Injekcije sme da daje samo stručno medicinsko osoblje, a prema uputstvu i nalogu lekara.

 

Kada se daju injekcije?

 

Lekovi se pomoću injekcija daju u različitim slučajevima, ali uvek kada je poželjno da da oni deluju što brže ili kada je potrebno da lek deluje na jedno određeno mesto. Kada se lek aplicira pomoću injekcije, na taj način se izbegava i razaranje leka od želudačnog soka i obezbeđuje njegovo preciznije delovanje. Takođe, davanje injekcija se obavlja i u slučajevima kada pacijent nije u stanju da guta ipreko usta unosi terapiju u obliku tableta.

U zavisnosti od problema i stanja pacijenta, određuje se i vrsta injekcije.

 

Vrste injekcija

 

Prema mestu na koje se ubrizgavaju, razlikuje se nekoliko vrsta injekcija. To su:

  • Kožne (intradermalne)
  • Potkožne (supkutane)
  • Mišićne (intramuskulame)
  • Intravenozne
  • Intraarterijske
  • Intralumbalne
  • Druge vrste injekcija

 

Zašto angažovati medicinsku sestru za davanje injekcija?

 

Injekcije se daju u domovima zdravlja, privatnim klinikama ili putem usluga privatne medicinske sestre. Gužve i limitirano radno vreme državnih službi, na žalost, često pacijente ostavljaju bez ovih usluga, dok su ove usluge u privatnim klinikama najčešće nepristupačne. Agencije koje se, između ostalog, bave uslugama medicinskih sestara, takođe imaju previsoke cene u odnosu na mogućnosti prosečnog pacijenta u Srbiji.

Privatna medicinska sestra koja radi u okviru sopstvene ambulante i izlazi na teren, kao što je to slučaj sa našom ambulantom Mobilna sestra, ubedljivo je najpristupačniji, a ujedno i najkomforniji način da pacijent kome je potrebno davanje injekcija u kućnim uslovima dobije brzu i profesionalnu uslugu.

Brzina, stručnost, iskustvo i ljubaznost sestre iz ambulante Mobilna sestra, osobine su uočljive već pri prvom kontaktu sa njom, a pažljiv i nežan pristup prema pacijentu doprinose da svaka terapija bude maksimalno prijatna, pa i kod nauplašenijih pacijenata. Uslužno davanje injekcija možete dobiti i rano ujutru i kasno uveče, i radnim danima i vikendom, kad god vam je to potrebno, jer je Mobilna sestra Vama na raspolaganju uvek!

 

Kućno davanje injekcija - cene

 

Ukoliko Vas zanimaju cene usluga davanja injekcija, kontaktirajte nas na brojeve telefona: 060 32 64 666 ili 011 71 15 269. Uz ovu uslugu, možete odabrati i neku od naših ostalih usluga, koje možete pogledati ovde.

 

Mobilna sestra - Aplikacija injekcija
Mobilna sestra - Aplikacija injekcija
Mobilna sestra - Aplikacija injekcija
Mobilna sestra - Aplikacija injekcija
Mobilna sestra - Aplikacija injekcija
Mobilna sestra - Aplikacija injekcija